Bewoners betrokken bij opstellen profiel nieuwe burgemeester


16 januari 2015

Bewoners betrokken bij opstellen profiel nieuwe burgemeester

Op 27 november 2014 heeft burgemeester Annemarie Jorritsma aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een herbenoeming. Dat betekent dat de gemeenteraad, die verantwoordelijk is voor het aanstellen van een nieuwe burgemeester, de komende maanden een sollicitatieprocedure zal starten
voor het burgemeesterschap.

Aan de raad wordt voorgesteld om een vertrouwenscommissie te benoemen die deze procedure zal begeleiden. In deze commissie zijn zes fractievoorzitters, een wethouder (de heer Huis) en de raadsgriffier (als secretaris) vertegenwoordigd. Het gaat om de fractievoorzitters van de PVV, D66, PvdA,
VVD, SP en ChristenUnie. Als voorzitter van de commissie is de heer Toon van Dijk gekozen, fractievoorzitter van de PVV.

Van Dijk: "Het eerste dat de vertrouwenscommissie zal doen is een profielschets voor de nieuwe burgemeester maken. Hiervoor willen wij ook instellingen in de stad en de inwoners van Almere benaderen. Dit zal voor bewoners gebeuren via de (sociale) media. Instellingen worden apart benaderd.
Uiteraard kunnen zij, indien zij dat willen, ook via de (sociale) media reageren. Hoe precies zal binnenkort verder bekend gemaakt worden".

Dit is een persbericht namens de gemeenteraad van Almere