Het eerste opblaasbare restaurant van Nederland


Viergangenmenu in een reusachtige opblaasbare bubbel op het Mercatorplein Amsterdam

Amsterdam, 20150116 -- Bij januari denken de meeste mensen aan samenzijn, spelletjes doen en een nieuwe start. Maar wat organiseer je in een buurt met zo veel verschillende culturen, portemonnees en leeftijden? Tot en met 14 februari is er elke vrijdag en zaterdag van alles te doen op het plein. Het speelt zich allemaal af in en rondom een SRV-wagen, een caravan en een grote opblaasbare bubbel…

Aanstaande zaterdag gaat het gebeuren! Het culinaire hoogstandje van de maand onder de bezielende begeleiding van een aantal fantastische chefs uit de buurt van internationale klasse is er een fantastisch internationaal viergangenmenu in elkaar gezet.

- Heldere bloemkoolsoep geserveerd in een broodje met een tempura van bloemkoolroosjes en een kletskop van kaas.
- Carpaccio van in zout deeg gegaarde biet met een zoetzuur van knolselderij, truffelolie en geroosterde pijnboompitten.
- Hollandse hutspot van sinaasappelsap, friet van aardappel, koolrabi en cassave, knoflook, madamme Janette, huisgemaakte picalilly en klapstuk. Daarnaast klapstuk-andere-stijl waarbij Marokkaanse, Hollandse, Surinaamse en Limburgse smaakinvloeden een ware battle uitvechten in je mond. Deze klaptstuk is al een even grote smaakexplosie door de combinatie van koriander, pruimen en mosterd en de combinatie appelazijn, appelfris en zure appelazijn.
-Het toetje is een drieluik van zelfgemaakt frambozenijs met grapfruit en munt, een clafoutis van ingemaakt fruit en vanille saus

De prijs voor dit viergangenmenu is €10,- incl een drankje. Max 20 personen, reserveren is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar mercatorbubbel@gmail.com

Zaterdag 17 januari
17.00 - 20.00
Mercatorplein





SRV Mercatorplein