Patrick Bos wint 2e editie 3Banentoernooi

Zondag 18 januari 2015

PERSBERICHT

Patrick Bos wint 2e editie 3Banentoernooi

Patrick Bos heeft bij de elite/belofte renners de 2e editie van het 3Banentoernooi (Dentmerk klassement) op zijn naam geschreven. De 3e manche in het Velodrome in Amsterdam beloofde een spannende strijd te worden tussen Michael Vingerling en Bos. Bos had een voorsprong van slechts 2 punten op Vingerling. Michael Vingerling moest zich op het laatste moment in verband met verplichtingen van zijn team (3M) echter afmelden.

Bijna 100 renners verdeeld over 7 groepen kwamen op de Wielerbaan Amsterdam hun rugnummer ophalen. Omdat diverse renners verplichtingen hadden bij hun wegploeg, was dat aantal wat lager dan bij de eerste twee manches in Alkmaar en Apeldoorn. In totaal reden ruim 150 renners 1 of meerdere manches van het 3Banentoernooi. De organisatie hoopt volgend seizoen alle drie de manches in aanloop naar het NK baan eind december te laten plaatsvinden. Op deze manier is dit toernooi een mooie opmaat naar het NK.

Bij de elite/belofte renners was de koppositie van de 27-jarige Patrick Bos geen moment in gevaar. Tijdens de wedstrijd in Amsterdam pakte de winnaar van het Paralympisch brons in Londen (op de tandem als piloot van Rinne Oost) overtuigend de winst bij de scratch en afvalwedstrijd en moest hij alleen op de puntenkoers Marc Veldt voor laten gaan. Milan Broer pakte in het dagklassement de derde plaats. In het Dentmerk eindklassement eiste Veldt de tweede plaats voor zich op voor Thom Martens.

Bij de elite dames was Judith Bloem veruit de sterkste. Ze won op de piste in Amsterdam de drie disciplines van het 3Banentoernooi: scratch, puntenkoers en afvalwedstrijd. Bloem won tevens het Dentmerk eindklassement. De junior dames reden hun wedstrijden samen met de elite dames. Met name Tessa Dijksman en Merel Hofman kwamen tijdens deze gemengde wedstrijden zeer goed voor de dag. Tessa Dijksman won uiteindelijk de scratch en puntenkoers, maar moest toch genoegen nemen met een tweede plaats in het Dentmerk eindklassement omdat Merel Hofman eerder betere resultaten boekte in Alkmaar en Apeldoorn.

De Duitser Julius Domnick werd eindwinnaar van het Dentmerk klassement bij de junioren. In Amsterdam was hij ijzersterk en won alle drie de wedstrijden. Nils Eekhoff kon nog het beste partij bieden aan Domnick en werd zowel in de dag- als einduitslag tweede.

Bij de nieuwelingen heren ging de eindzege naar Vincent Hoppezak en bij de nieuwelingen dames was de eindwinst voor Mylene de Zoete. Bij de jeugdcategorieën wonnen Enzo Leijnse (cat. 6/7) en Ties Hoogerbrugge (cat. 2/3/4/5)

Dentmerk stelde als sponsor van het 3Banentoernooi het prijzengeld beschikbaar. DentMerk®, opgericht in januari 2010, is een zelfstandige onderneming in de tandheelkundige branche en levert producten voor tandheelkundige toepassingen.

EINDE PERSBERICHT