Twee Sociaal Wijkteams Velsen erbij


19-01-2015

In januari 2015 komen er twee Sociaal wijkteams bij in Velsen. Er komt een Sociaal wijkteam voor Velsen-Noord & Velserbroek, en een Sociaal wijkteam voor Driehuis, Velsen-Zuid, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid en Spaarndammerpolder. De teams ondersteunen iedereen met een probleem in het
dagelijks leven die er zelf niet uitkomt.

Wie er zelf niet uitkomt met een vraag over (bijvoorbeeld) wonen, inkomen, zorg voor zichzelf of een ander kan contact opnemen met het Sociaal wijkteam Velsen. Deze teams zijn deskundig op het gebied van zorg, maatschappelijk werk, welzijnswerk en wijkverpleging. Zij zijn dichtbij, komen
langs, denken mee en zoeken mee naar een oplossing. Zij leggen contacten waar dat nodig is, ook met andere deskundigen - zodat inwoners van Velsen daarna weer zelf verder kunnen.

De teams die nu van start gaan, sluiten aan op de andere twee Sociaal Wijkteams. Deze teams werken vanaf 2015 al voor Zee-en Duinwijk & IJmuiden-West, en voor IJmuiden-Noord & -Zuid. Nu is er een dekkend aanbod van Sociaal wijkteams in Velsen.

De Sociaal wijkteams zijn te bereiken via 088-8876970 en via contact@swtvelsen.nl. Ze zijn ook te bereiken via het algemene nummer van de gemeente Velsen: 140255.

19-01-2015
Thema Nieuws, Home, Persbericht, Decentralisaties, 2015