Ruimere openingstijden gemeentehuis


19-01-2015 Het gemeentehuis van de gemeente Stede Broec is voortaan langer open. De nieuwe openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.
De medewerkers van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland werken sinds 1 januari 2015 samen. Samen vormen zij de SED organisatie. Elke gemeente houdt zijn eigen bestuur. Door samenwerking willen de gemeenten onder andere een betere dienstverlening aan de inwoners bieden. In de
eerste weken vragen wij uw begrip voor mogelijk iets langere wachttijden bij de balie en minder telefonische bereikbaarheid.

Werken op afspraak

Sinds 5 januari kunt u voor een aantal gemeentelijke producten en diensten een afspraak maken. Wachten is niet meer nodig, u bent meteen aan de beurt. De juiste medewerker staat voor u klaar en er wordt voldoende tijd genomen om u helpen.

Wanneer een afspraak maken?

Voor vragen over bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen, minimaregelingen, bouwen en wonen, bestemmingsplannen, vergunningsaanvragen en subsidies kunt u contact opnemen met de gemeente. Indien nodig wordt er een afspraak ingepland.

Waar afspreken?

U kunt zelf aangeven of u wordt teruggebeld op een afgesproken tijdstip of afspreekt in een van de spreekkamers op het gemeentehuis. Bij vragen over maatschappelijke ondersteuning kan de Wmo-consulent van de gemeente eventueel bij u thuis langskomen.

Altijd welkom

U bent altijd welkom op het gemeentehuis. U kunt binnenlopen voor algemene informatie en de volgende zaken direct regelen: aanvragen paspoort/ID-kaart/rijbewijs, uittreksel verklaring omtrent gedrag, geboorteaangifte, verhuizing, naamgebruik en uittreksel uit de burgerlijke stand. Bij twijfel
of een afspraak nodig is, kunt u altijd eerst even bellen of mailen, tel.: 0228 510111 of mail: gemeente@stedebroec.nl.

Digitaal loket

De gemeentelijke website biedt steeds meer mogelijkheden om zaken digitaal te regelen. Zo kunt u via het digitaal loket uw WOZ-gegevens inzien, een verhuizing doorgeven en diverse uittreksels aanvragen.