Kempen Capital Management `soft opent' per 19 januari 2015 de Kempen Global High Dividend strategie voor nieuwe inleg.

Kempen Capital Management `soft opent' per 19 januari 2015 de Kempen Global High Dividend strategie voor nieuwe inleg.

Amsterdam, 12 januari 2015

Kempen Capital Management `soft opent' per 19 januari 2015 de Kempen Global High Dividend strategie voor nieuwe inleg. Vanaf deze datum kunnen orders ingelegd worden. In het belang van de bestaande beleggers gelden beperkingen ten aanzien van de omvang van deze inleg.

Per 17 februari 2014 was het niet langer mogelijk om nieuw vermogen in te leggen in het Kempen Global High Dividend Fund en het Kempen (Lux) Global High Dividend Fund. Het besluit om te sluiten voor nieuwe inleg was ingegeven door de wens de belangen van de bestaande beleggers te beschermen. Vanwege die beperking van de instroom is inmiddels weer ruimte ontstaan om te opereren binnen de grens die Kempen Capital Management noodzakelijk acht om de langetermijndoelstelling van de strategie te kunnen handhaven. Hiermee krijgen bestaande en nieuwe beleggers weer de mogelijkheid te investeren in de Kempen Global High Dividend strategie. Ook uitgekeerde dividenden kunnen weer worden herbelegd.

"Zoals aangegeven bij de sluiting voor nieuwe inleg, is het aanhouden van een capaciteitsgrens een van de belangrijkste pijlers onder de kwaliteit van de strategie. Een grens is nooit precies vast te stellen. Voor deze strategie ligt die momenteel tussen 2,5 en 3 miljard euro. Wij zitten nu ruim onder deze bandbreedte en kunnen daarom het fonds openen voor nieuwe inleg", zegt portfolio manager Jorik van den Bos. "We kiezen voor een soft open, dus met beperkingen op de omvang van de inleg, om onze strategie zo lang mogelijk open te houden voor bestaande en nieuwe beleggers."

[einde bericht]