Werkzaamheden A6 ter hoogte van de Hogering

15-01-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Noord | persbericht

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op de A6 ter hoogte van de aansluiting met de Hogering (afrit 3 Almere Stad-West). Vanaf maandag 19 januari tot circa half maart wordt gewerkt aan de fundering van het nieuw te bouwen viaduct over de A6. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidoverlast.

Heien overdag

Voor het bouwen van een nieuw viaduct over de A6 ten behoeve van het toekomstige knooppunt Hogering - A6 wordt op maandag 19 januari gestart met het heien van palen. Deze werkzaamheden worden gedurende 2 weken overdag uitgevoerd van 7.00 uur tot 19.00 uur. Daarna wordt vanaf vrijdag 6 maart gedurende nog 1 week geheid.

Heien in avond en nacht

Vanaf vrijdag 6 februari tot en met woensdag 18 februari en vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart worden in de nacht van 21.00 uur tot 5.00 uur palen ingetrild en geheid. Vanwege de doorstroming en veiligheid van het wegverkeer vinden deze werkzaamheden uitsluitend in de avonduren en nacht plaats. Hiervoor worden een of meerdere rijstroken op de A6 afgesloten. Het uitvoeren van de werkzaamheden vindt doordeweeks en in het weekend plaats. Het is helaas onvermijdelijk dat deze werkzaamheden ook in de nachtelijke uren worden uitgevoerd en geluidoverlast veroorzaken.

Eind januari 2015 starten de betonwerkzaamheden aan het viaduct. Het viaduct is naar verwachting eind 2015 gereed. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere met een of meer rijstroken. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot, door een goede inpassing van de weg in het landschap en de aanleg van meer en hogere geluidsschermen. De werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA).

Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 in het online bezoekerscentrum.