Seminar Slim Transformeren

Seminar Slim Transformeren

Er zijn steeds meer mogelijkheden om woningen te realiseren in leegstaande gebouwen. Dalende vastgoedprijzen en nieuwe rijksregels leiden tot lagere stichtingskosten. Dat geldt ook voor de sociale sector. Interessant zijn slimme transformatieprojecten. Dit betekent via een aangepaste projectorganisatie werken binnen een kostendekkende exploitatie.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseert samen met Aedes, VNG, DSP en RVO.nl het seminar Slim Transformeren. Tijdens dit seminar willen we samen met u kijken hoe wij transformatie naar sociale huur een stap verder kunnen brengen.

Recente rapportages en de factsheet 'Transformatie en corporaties' van het Expertteam Transformatie brengen slimme manieren om leegstaande gebouwen te transformeren in beeld (zie de downloads onderaan deze pagina). Het vraagt om een nieuwe denkwijze en om goede samenwerking tussen gemeente, corporatie, bouwer en soms ook de vastgoedeigenaar. Inspirerende voorbeelden van corporaties laten zien wat wel kan.

Voor wie?

Het seminar is met name bedoeld voor bestuurders en medewerkers van woningcorporaties, provincies, gemeenten en bouwers.

Onderwerpen

* Kosten en baten van transformatie

* Regisserend opdrachtgeverschap en verbouwproces

* Vermindering op de Verhuurderheffing bij transformatie

* Praktijkworkshops rond typen aanpak: kantoren/maatschappelijk vastgoed; corporaties/particuliere verhuurders - projectervaring en oplossen knelpunten

Sprekers

Tijdens het seminar zijn er bijdragen van:

* Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst

* Margareth Zeeman, directeur-bestuurder Jutphaas Wonen

* Marc Calon, voorzitter Aedes

Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan.

Meer informatie

Het Expertteam Transformatie ondersteunt gemeenten en andere belanghebbenen bij de transformatie van leegstaande gebouwen naar woonruimte.

Downloads:

* Rapportage Slim Transformeren; Woningcorporaties en (kantoor) transformatie naar sociale huur

PDF document | 2,11 MB

Slim Transformeren_woningcorporaties en (kantoor) transformatie naar sociale huur.pdf

* Factsheet Transformatie en corporaties

PDF document | 7,52 MB

Zie het origineel.