21 januari 2015 - CBG Wetenschapsdag: `Escher ontmoet het CBG'

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) stimuleert de kruisbestuiving tussen wetenschap, kliniek, het farmaceutische veld en het CBG zelf. Op vrijdag 6 februari van 9.00 - 14.00 uur in het Muntgebouw in Utrecht wordt de jaarlijkse CBG Wetenschapsdag gehouden met als thema `Escher ontmoet het CBG, regulatory efficiency van theorie naar praktijk'.

Escher is een platform binnen het Topinstituut Pharma dat met onderzoek, feiten en argumenten genereert voor een zinvolle discussie met relevante partijen over het functioneren van het regulatoire systeem.

Om het regulatoire systeem te voeden met de meest recente wetenschap is het CBG intensief betrokken bij regulatory science. Deze wetenschappelijke discipline onderzoekt onder meer of er (betere) methodes zijn om de balans tussen werkzaamheid en risico's van een geneesmiddel te kunnen bepalen en bijvoorbeeld of het regulatoire systeem wel oplevert wat de samenleving er van verwacht.

Voor deze CBG Wetenschapsdag zijn nog enkele plaatsen beschikbaar waarvoor u van harte wordt uitgenodigd (maximum van 2 aanmeldingen per organisatie). Voor meer informatie en beschikbaarheid van plaatsen kunt u contact opnemen met Dominique de Ruiter via e-mailadres Dienstpostbus_MO_II@cbg-meb.nl.

Meer informatie

Meer weten over de activiteiten van het CBG op het gebied van Regulatory Science? Bezoek het digitale Regulatory Science Magazine van het CBG.