Uit de raad 22-01-2015


Donderdag 22 januari vergaderde de gemeenteraad weer. Wat is er besloten?

Op verzoek van VVD fractie is de agenda voor de raad aangevuld om een motie ( "vreemd aan de orde van de dag") te bespreken over het verkeersbesluit van het college van 18 november 2014 in het centrum van Vaassen. De raad heeft de motie niet gesteund. De raad wil eerst de lopende
bezwaarprocedure afwachten

De raad heeft bij hamerslag, dus zonder verdere discussie, over enkele onderwerpen besluiten genomen:

* De raad heeft ingestemd met de deelname aan het experiment "centrale stemopneming" waardoor op de dag na de verkiezingen van Provinciale Staten en het Waterschap het tellen van de stemmen voor het waterschap centraal zal plaatsvinden;
* Het gladheidbestrijdingsplan 2015-2019 is vastgesteld.
* De Verordeningen Participatiewet, IOAZ en IOAW zijn aangenomen ter uitvoering van de Particpatiewet die per 1 januari in werking trad.

Na discussie heeft de raad nog enkele andere besluiten genomen:

* Zot heeft de raad er mee ingestemd dat het college de bevoegdheid houdt om huwelijkslocaties aan te wijzen
* De raad heeft het visiedocument "Regisserende gemeente Epe" vastgesteld waarin de Eper visie op de gemeentelijke organisatie is vastgelegd. De raad heeft daarbij in een motie het college gevraagd nog te onderzoeken wat de gevolgen zijn van bewegingen in de samenleving waarbij inwoners in
de toekomst minder vanzelfsprekend een beroep kunnen of willen doen op de lokale overheid
* De raad heeft het bestemmingsplan Landgoed de Waayenberg vastgesteld zodat het mogelijk is woningen te bouwen ter plaatse van het voormalige congrescentrum De Waayenberg bij Wissel.
* De raad heeft een zogenaamde verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de omgevingsvergunning voor het bouwen van 21 woningen in het plan De Pirk te Vaassen.
* De gemeenteraad heeft de Kadernota Participatiewet `Onderweg naar werk' vastgesteld. In de Kadernota Participatiewet zijn de uitgangspunten voor de invulling van de Participatiewet in de gemeente Epe geformuleerd.
* De raad heeft besloten de Algemene Subsidieverordening Gemeente Epe 2015 vast te stellen. Het is een actualisatie van de huidige subsidieverordening.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.