Wegmisbruiker op cursus


Laatste update: 23-01-2015 | 13:02

Noord-Holland - Team Verkeer heeft donderdagmiddag even na 17.00 uur een 40-jarige automobilist aan de kant gezet, nadat hij hinderlijk kleefgedrag vertoonde op de A9.

Deze automobilist reed o.a. met hoge snelheid, kleefde op zijn voorgangers en probeerde kennelijk door middel van het geven van lichtsignalen het verkeer voor hem aan de kant te krijgen. Op die manier hinderde hij ook een onopvallende politie-auto. De politie heeft vervolgens samen met de
videosurveillanten de man aan de kant gezet. De man bleek zich in het verleden al meerdere malen schuldig gemaakt te hebben aan verkeersovertredingen die gevaarlijk en/of hinderlijk zijn voor het overig verkeer en voor zichzelf. Daarom zal de man worden aangemeld voor een EMG-cursus: de
Educatieve Maatregel Gedrag. De kosten voor deze cursus komen voor rekening van de man zelf. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal mee voor zijn kleefgedrag.

De videosurveillanten hebben donderdagmiddag en -avond met name op de A9 meerdere automobilisten aan de kant gezet die het overig verkeer of zichzelf in gevaar brachten. Dit vanwege o.a. grove snelheidsoverschrijdingen en het rijden door rood (Rottepolderplein).