Afsluiting Tata Steel Chess Tournament


Wijk aan Zee bedankt schakers en publiek met winterse variant van de populaire smaakmarkt op Julianaplein.

Na 2 spannende schaakweken nadert het Tata Chess Tournament dit weekend zijn ontknoping. De Koninginnenmarkt is een nieuw initiatief van de gemeente Beverwijk en het Toeristisch Informatiepunt (TIP) Wijk aan Zee. Hij wordt gehouden op het Julianaplein op 24 en 25 januari 2015 van 14.00-19.00
uur, speciaal ter gelegenheid van de afsluiting van het Tata Steel Chess Tournament. Op deze wijze wil Wijk aan Zee de schakers en bezoekers van het schaaktoernooi bedanken.

Snertbattle

Op beide dagen kan men genieten van winterse gerechten, vermaak en muziek. Voor jong en oud, voor de schaakliefhebbers en andere bezoekers. Daarmee bedanken de Wijk aan Zeeers en de gemeente Beverwijk de schaakgasten voor hun komst naar Wijk aan Zee.
Een van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de `snertbattle' waarbij zowel amateurkoks als professionals strijden om de prijs voor de beste snert van Wijk aan Zee in de wacht te slepen. Tijdens de Koninginnenmarkt op zondag 25 januari rond 18.00 uur komt de winnaar van het Tata Steel Chess
Tournament 2015 naar de Koninginnenmarkt alwaar hij wordt toegezongen door het Wijkaanzeese Mannenkoor en toegesproken door burgemeester Freek Ossel.

Volop vermaak

Het publiek kan niet alleen genieten van een keur aan heerlijke (winterse) gerechten, er is van alles te doen. Een greep uit het programma:

* schaakfilms in de Dorpskerk,
* straatartiest Bertje Doperwtje,
* het gemengd mannenkoor Wazmank met onder andere een speciaal geschreven schaaklied,
* ijscarver Maxim Gazendam,
* prijsuitreiking voor de mooiste tuin-, huis- of raamversiering in Wijk aan Zee,
* openstelling radarbunker,
* Knopera, theater van Young Art,
* Optreden van muzikant David van Aalderen.

Op beide dagen van 14.00 uur tot 17.00 uur rijdt de Chess Express tussen de verschillende schaaklocaties in Wijk aan Zee.

Beverwijk, 23 januari 2015