finale Rabo fiets scholencompetitie in Hoogerheide

19-1-2015 - Zondag 25 januari: finale Rabo fiets scholencompetitie

Hoogerheide - Zondag 25 januari van 13.00 - 13.20 uur is de finale van de Rabo fiets scholencompetitie tijdens de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide. 50 kinderen van de groepen 7 en 8 in de gemeente Woensdrecht strijden om de titel. Wethouder Groffen: "De finale is op het originele parcours wat uniek is in de wereld. Zo laten we zien dat Woensdrecht de wielergemeente is. Ook stimuleren we zo kinderen om meer te fietsen. Ik nodig iedereen uit om de kinderen aan te komen moedigen."

De Rabo fiets scholencompetitie is dit jaar voor de tweede keer. In 2015 en 2016 is er weer een editie. Vooraf aan de finale hebben alle kinderen van de groepen 7 en 8 in de gemeente Woensdrecht een mtb clinic gekregen. Er was een wedstrijddag bij Natuurpoort De Volksabdij. En aan de Scheldeweg tijdens de West-Brabantse Veldritten Competitie. De Volksabdij moet straks ook de fietspoort van Nederland worden met een regionaal opleidingscentrum met wielerparcours, mtb parcours en veldrijparcours. "Samen met partners werkt de gemeente hard aan dit plan", aldus wethouder Groffen.

De scholencompetitie wordt georganiseerd door RSC de Zuidwesthoek samen met de gemeente Woensdrecht, BWI Woensdrecht, het Zuidwesthoekcollege (wielercollege) en de Stichting GP Adrie van der Poel. Ook met ondersteuning van de KNWU, Rabobank Roosendaal-Woensdrecht en het (lokale) bedrijfsleven. Wethouder Groffen: "Wij zijn blij met hun enthousiasme en inzet om nog meer mensen te laten fietsen in deze streek."