Wandelaars halen ruim € 6.000,- op voor Reumafonds

Persbericht

Egmond aan Zee, 25 januari 2015

Heerlijk winters wandelweer bij 12e PWN Egmond Wandel Marathon - Wandelaars halen ruim € 6.000,- op voor Reumafonds -

Onder winterse omstandigheden wandelden duizenden deelnemers aan de PWN Egmond Wandel Marathon dit weekend langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. Onderweg zorgde de lage temperatuur en af en toe zon voor een echt winters wandelgevoel in een prachtige omgeving. Organisator Le Champion kijkt terug op een sportief en gezellig wandelweekend.

Hoewel januari lang zacht bleef, daalde de temperatuur in de week voor de PWN Egmond Wandel Marathon tot rond het vriespunt. In verband met deze winterse omstandigheden is er op zaterdag voor gekozen de uiterste starttijd met een uur te verlengen tot 11.30 uur. De deelnemers die ondanks deze verruiming Egmond aan Zee niet op tijd konden bereiken, zijn in de gelegenheid gesteld om op zondag mee te wandelen.

Sjakel van Wesemael, sectormanager Natuur en Recreatie bij PWN, loste op zaterdag om 8.00 uur het startschot voor de wandelaars. Op zondag werd dit gedaan door Remko Engel van partner Kompas Outdoor World. Hierna vertrokken de deelnemers voor de routes over 10,5 of 21,1 km richting Bergen aan Zee of Castricum aan Zee. Dat beide routes nagenoeg even populair zijn, blijkt wel uit de statistieken. In totaal schreven 7.300 deelnemers in voor de Noordoute, op de Zuidroute waren dit 6.900 wandelaars. De langste afstand van 21,1 km is met bijna drie keer zoveel deelnemers als op de 10,5 duidelijk favoriet.

Bij de finish in Sporthal De Watertoren namen alle wandelaars een welverdiende medaille in ontvangst. Ook vonden hier het hele weekend live optredens plaats. Het Egmondse shantykoor de Zâalnêelden beet op zaterdag het spits af en Ben Karsten sloot het wandelweekend op zondagmiddag swingend af. De Wandel Expo in de sporthal, georganiseerd in samenwerking met partner Kompas Outdoor World, werd het gehele weekend druk bezocht.

Anita Witzier

Aan het Reumafonds, dat al sinds de eerste editie aan het evenement als goede doel verbonden is, werd dit weekend een cheque ter waarde van € 6.262,- uitgereikt. Anita Witzier nam deze als ambassadeur van het Reumafonds in ontvangst uit handen van Fedde de Boo, voorzitter Le Champion.

De 13e editie van de PWN Egmond Wandel Marathon zal plaatsvinden op 23 en 24 januari 2016.