Lees verder


Johan Thomas (Joop) de Vries is geboren op 11 oktober 1934 en Akke Beers op 12 december 1935, respectievelijk op de Midlumerlaan en het Dok in Harlingen. Twee Ouwe Seunen dus.

Bakker Boersma

Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in de winkel van bakker Boersma op de Ossenmarkt in Harlingen, waar Joop op zijn 14de verjaardag is gaan werken als bakkersknecht. Akke werkte bij de Delftse rubber industrie, in Harlingen wel bekend als het ballonnenfabriekje. Toen zij op 27 januari
1955 met Joop trouwde stopte ze met werken om de huishouding te runnen. Joop moest toen in dienst maar kon na zijn diensttijd gelukkig bij bakker Bijlsma(Elsinga) op de Voorstraat in Harlingen aan de slag.

Burgemeester Sluiter feliciteert het echtpaar

Jopie Patat

Hij haalde ondertussen zijn lassers diploma en is toen gaan werken bij scheepswerf Welgelegen, waar hij 12 jaar heeft gewerkt. In 1966 werd hij zelfstandig ondernemer en begon een patatzaak met de naam Het Praathuis in de Oosterparkwijk. De meeste Harlingers kennen hem daarvan als Jopie Patat.
In 1983 heeft hij de zaak verkocht en is via een aannemer gaan werken bij Rijkswaterstaat tot aan zijn pensioen.

Tevreden

Akke heeft al die jaren samen met Joop niet alleen voor hun gezin gezorgd maar ook voor Joop zijn duiven. Als 15-jarige knaap is Joop met deze hobby begonnen. Het gezin breidde zich uit met 3 jongens en 1 meisje en inmiddels zijn Joop en Akke in het rijke bezit van 11 kleinkinderen en 15
achterkleinkinderen. Het echtpaar woont nog steeds naar volle tevredenheid zelfstandig aan de Grettingalaan in Harlingen.