Fotografie van Louise te Poele in Het Amsterdamse Spiegelkwartier

Fotografie van Louise te Poele in Het Amsterdamse Spiegelkwartier

- Kunstcentrum Gallery

Amsterdam – Ook in 2015 zal de samenwerking in het Amsterdamse Spiegelkwartier tussen Het Kunstcentrum en de exclusieve pianofirma van Bart Boogaard gewoon doorgaan. Aan de Tweede Weteringdwarsstraat 33 tussen de piano’s en vleugels, organiseert Het Kunstcentrum elke twee maanden een expositie van zeer verschillende professionele kunstenaars en ontwerpers en bovendien verkoopt en verhuurt zij er kunst en design. Het Kunstcentrum is met deze samenwerking in staat een klein deel van haar enorme kunst- en designcollectie te belichten. Bart Boogaard brengt tegelijkertijd zijn unieke piano’s en gepassioneerde pianisten onder de aandacht.

In de maand februari presenteert Kunstcentrum Gallery de volgende kunstenaars en ontwerpers:

Louise te Poele, de 30-jarige beeldend kunstenaar, staat bekend om haar levendige stillevens. Een contradictie in stilleven-fotografie met een zeer magische tint en belichting. De stillevens uit de serie Banquet Still Life zijn uiterst zorgvuldig geënsceneerd, daarna bewerkt met behulp van computer. Digitaal wordt laag voor laag opgebouwd, de eeuwenoude schildertechnieken worden niet met penseel toegepast maar met een Wacom pen. De voorwerpen komen stuk voor stuk tot leven. Een citroen is niet meer zo maar een citroen, maar wordt ‘ de citroen’, een ei in de voorstelling wordt ‘ het ei’.

Elke van den Berg werkt het liefst met porselein, aardewerk en klei. Uit liefde voor het materiaal en om lekker vies te worden. Haar werk is alles behalve vies. Zachte pastelkleuren en ronde vormen. In het dagelijks leven inspireren vooral kleine dingen haar, bijvoorbeeld buiten in de tuin waar insecten tijdens het eten op borden en tussen de sla zitten. Vazen worden door Elke met die beestjes geïllustreerd. En ook de borden en kopjes krijgen vleugels, pootjes en voelsprieten.

La Molla is Italiaans voor de veer. De sieraden van Tiziana Redavid, een architectuur student uit Turijn, zijn opgebouwd uit veren van staal. Onder de naam La Molla maakt Tiziana bewegelijke sieraden met een stoere uitstraling. Simpel, industrieel en sierlijk. Tijdens de opening van de expositie op 31 januari zal de jonge internationale jazzpianist Christian Pabst composities van zijn nieuwste cd Songs of Opposites spelen. En wel op de Pfeiffer vleugel. Deze vleugel, uitgevoerd in wortelnoten, is gebouwd in 1939 en is de laatste jaren geheel gerestaureerd. Een heel bijzondere klank en belevenis.