Bram van Ojik spreekt op nieuwjaarsborrel GroenLinks Utrecht

PERSAANKONDIGING

Bram van Ojik spreekt op nieuwjaarsborrel GroenLinks Utrecht

De fractievoorzitter voor GroenLinks in de Tweede Kamer, Bram van Ojik, spreekt op de nieuwjaarsborrel van GroenLinks Utrecht leden en genodigden toe.

Op 31 januari brengt GroenLinks een toast uit op het succesvolle jaar 2014. Ondanks roerige landelijke ontwikkelingen, bleef GroenLinks onverminderd groot in Utrecht. Hierdoor kan GroenLinks doorgaan met de ontwikkeling van de gezonde, groene stad van de toekomst die de partij altijd voor ogen heeft.

Pioniersstad

Mede dankzij GroenLinks is Utrecht al jaren een pioniersstad. Onze inzet voor de fiets maakt dat Utrecht langzaam wereldfaam krijgt als dé fietsstad van de wereld. Utrecht is sinds 1 januari de eerste stad in Nederland die echt grote maatregelen neemt om de luchtkwaliteit te verbeteren met de milieuzone voor personenauto’s. Bovendien kwam wethouder Lot van Hooijdonk eind vorig jaar met een wervelend plan om de stad te vragen een energieplan te maken. Utrecht heeft de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Van Ojik en Jongerius naar Ulu

Voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel bezoekt Bram van Ojik samen met wethouder Margriet Jongerius de Utrechtse Ulu-Moskee in Utrecht. Hiermee voegt Van Ojik de daad bij het woord toen hij na de aanslagen in Parijs zei dat ‘het tijd is om thee te drinken.’ Van Ojik in De Volkskrant van 9 januari: ‘Ik weet heus dat theedrinken wordt geassocieerd met geitenwollensokkentypes als Job Cohen en GroenLinks, maar ik geloof dat de maatschappelijke dialoog met het veld van onschatbare waarde is. Programma's waarbij er de wijk wordt ingetrokken. Het mag dan soft zijn, maar het werkt wel. Met een kopje thee kun je de polarisatie tegengaan.'

GroenLinks Utrecht en Van Ojik

GroenLinks is sinds de oprichting in 1990 de enige grote stabiele partij in Utrecht. GroenLinks haalde in Utrecht nooit minder dan acht zetels. In 2010 werd GroenLinks de grootste partij met tien zetels.

GroenLinks zit momenteel met negen zetels in de coalitie. GroenLinks levert twee wethouders: Lot van Hooijdonk en Margriet Jongerius.

Bram van Ojik is sinds oktober 2012 fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Van Ojik werd in 2013 door de parlementaire pers gekozen als politiek talent van het jaar.

Datum:

31 januari 2015

Tijd:

15:30 uur

Locatie:

Mary K Hotel, Oudergracht 25 Utrecht