Feestelijke start bouw van Broekgraaf


Wethouder van der Leij samen met toekomstige bewoners Broekgraaf

De bouw van de nieuwe Leerdamse wijk Broekgraaf is officieel begonnen! Dit werd vrijdag 30 januari feestelijk gevierd op het bouwterrein. Projectwethouder Wim van der Leij sloeg op symbolische wijze de eerste paal met toekomstige bewoners van de eerste vier straten in Broekgraaf en de drie
betrokken projectontwikkelaars. Zij deden dit met een antieke, houten heistelling. Zo'n 100 enthousiaste bewoners en 50 andere belanghebbenden keken hierbij toe.

De echte bouw in Broekgraaf is half december al begonnen. Van de eerste 25 rijwoningen en 20 huurwoningen zitten de heipalen inmiddels al in de grond. Komende weken start het aanbrengen van de vloerplaten voor de begane grond. Vanaf volgende maand worden de gevels van de fraaie jaren '30
woningen van de wijk aan het Groene Hart al opgetrokken. Volgende maand begint ook Bunnik Projekten met de bouw van nog eens 24 rijwoningen.

Straatnaamborden

Veel bewoners grepen vrijdag de kans om de plek te bekijken waar zij straks komen te wonen. Aan de hand van (namaak)straatnaamborden die voor deze gelegenheid op het bouwterrein waren geplaatst, konden zij de precieze de plek van hun woningen en vrije kavels vinden.