Mitsubishi-rijder koploper schade veroorzaken


05 februari 2015 , Schadeherstel

Mitsubishi-rijders veroorzaken meer autoschades dan bestuurders van andere automerken. Dit blijkt uit portefeuille-onderzoek van Independer.

Voor het onderzoek heeft Independer 5.200 autoschades uit 2014 geanalyseerd. Mitsubishi-rijders bleken in 2014 de grootste brokkenmakers met een percentage autoschades van 6,7 procent. Na Mitsubishi-bestuurders scoren ook Alfa Romeo- en Volkswagen-rijders hoog als het gaat om autoschade. Het
laagste percentage autoschades wordt gemeld door Daihatsu-rijders. Ter vergelijking: een Mitsubishi-rijder veroorzaakt volgens de analyse gemiddeld 66 procent vaker schade dan een Daihatsu-rijder.

Zuid-Holland
Independer keek ook naar autoschades per provincie en merkt daarbij op dat automobilisten in dichtbevolkte gebieden meer schade veroorzaken dan in dunbevolkte gebieden. Binnen de dichtbevolkte provincies staat Zuid-Holland op nummer 1 met 6,5 schadegevallen per 100 verzekerden. In Zeeland
wordt het minst aantal schades per honderd verzekerden veroorzaakt. Zuid-Hollandse automobilisten veroorzaken dus bijna 50 procent meer schade dan autorijders uit Zeeland.

Rotterdam
Independer nam eveneens de autoschades in verschillende grote steden onder de loep. De gemeente met de meeste autoschades is Rotterdam. Gemiddeld veroorzaakten 9,2 van de 100 Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat is 90 procent meer dan in Apeldoorn, waar nog geen 5 op de 100
bestuurders schade veroorzaakten. Eerder onderzoek van Independer wees uit dat Rotterdammers gemiddeld ook de hoogste premie betalen voor hun WA-verzekering.

Gerelateerde artikelen

* Meeste ruitschade bij BMW-rijder

05 februari 2015, Specialisten

De BMW-rijder claimt de meeste ruitschades bij zijn autoverzekeraar. Dat blijkt uit een portefeuille-onderzoek van Independer.

Lees het hele bericht