Haarlemse sporenzoekers!


Laatste update: 05-02-2015 | 10:28

Haarlem - De politie in Haarlem heeft vannacht na een inbraakmelding op handige wijze twee Haarlemmers kunnen opsporen en aanhouden.

Unieke schoensporen

In de nacht van woensdag op donderdag kwam even voor 04:00 uur een melding binnen van een inbraak bij een winkel aan de Zijlstraat. De eigenaresse van de zaak meldde bij de politie dat vermoedelijk 15 minuten daarvoor een inbraak had plaatsgevonden in de winkel.

De politie trof behalve inbraaksporen ook twee paar verse en unieke schoensporen aan in de sneeuw. Deze schoensporen liepen vanaf de winkel de stad in. De politiemannen volgden de schoensporen en onderweg troffen zij al een gedeelte aan van de gestolen buit.

Dan ben je wel je schoenen even kwijt...

Onverminderd volgden beide politiemannen de verse schoensporen tot in Schalkwijk, naar de woningen van de verdachten. Hierop heeft de politie beide verdachten kunnen aanhouden. Natuurlijk werden bij hun aanhouding o.a. ook hun schoenen in beslag genomen.

De twee mannen, Haarlemmers in de leeftijd van 21 en 22 jaar zijn door de politie ingesloten. De recherche zet het onderzoek voort.



2015031249