Groot deel clienten Pantein-Vivent heeft nieuwe zorgaanbieder voor h..


RSS

In de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Landerd, Sint-Anthonis, Sint-Oedenrode, Oss en Veghel heeft gemiddeld 71% van de 2.500 clienten van Pantein-Vivent een contract met een nieuwe aanbieder voor huishoudelijke hulp. In de gemeente Sint-Oedenrode is dat ongeveer 60%.
Zorgaanbieders zijn deze en volgende week nog druk bezig met sollicitatiegesprekken. Komende week zullen er dus nog meer mensen een contract krijgen.
De gemeente benadert alle clienten deze week zoveel mogelijk telefonisch om te voorkomen dat niemand tussen wal en schip valt.

In de regio nemen Actief Zorg, BrabantZorg, Breederzorg, Buurtzorg, Interzorg, Laverhof, TSN Thuiszorg en TZorg de clienten over. Zij hebben een contract met deze gemeenten die sinds 2014 samenwerken in een pilot Hulp bij het huishouden. De regiogemeenten roepen clienten die nog geen andere
zorgaanbieder hebben benaderd, op om dit zo snel mogelijk te doen. Op 22 januari 2015 hebben clienten van Pantein-Vivent een brief gekregen met informatie over de zorgaanbieders. Ook op de website van elke gemeente staat informatie van deze zorgaanbieders.