Leerlingen Vechtdal College bezoeken nieuwbouw zwembad


05 februari 2015

Zo'n 28 derdejaars leerlingen van het Vechtdal College hebben vanochtend de bouw van het nieuwe zwembad op de Sportboulevard in Hardenberg bezocht. De leerlingen werden rondgeleid door het in aanbouw zijnde zwembad.

[IMG]

Onder begeleiding van aannemer BAM werden de leerlingen als het ware ondergedompeld in de nieuwste bouwtechnieken en installatietechnische mogelijkheden.

Wethouder Douwe Prinsse onderstreept dat het belangrijk is om leerlingen kennis te laten maken met de praktijk, in dit geval de bouwsector: "Werken in de bouw wordt gezien als zwaar en vies werk. Door dit bezoek hoop ik dat ze ook de mogelijkheden en innovaties die de bouwsector biedt, zien.
Dat ze daarnaast ook alvast het nieuwe zwembad te zien krijgen".

Modern, open en transparant zwembad
In Hardenberg wordt op de Sportboulevard aan de Jan Weitkamplaan een nieuw zwembad gerealiseerd. Het wordt een modern, open en duurzaam zwembad, dat aantrekkelijk is voor meerdere doelgroepen.

Naast drie verschillende soorten baden zijn er ook voorzieningen op het gebied van wellness te vinden en is er ruimte voor ontmoeten in de horecagelegenheid.