Beeldvormingsessie speelt in op begrip kwaliteit


Een Picasso? Of gewoon kwaststreken? Het begrip kwaliteit betekent voor iedereen iets anders. Dat was de inzet van de beeldvormingsessie op woensdag 4 februari in het gemeentehuis.

Raadsleden, dorpsraden, inwoners, ondernemersverenigingen en stichting Groen Licht discussieerden over de kwaliteit in onze leefomgeving. Aan de hand van foto's, die de aanwezige partijen vooraf hadden aangeleverd, zijn wenselijke en niet wenselijke situaties in het onderhoud van de openbare
ruimte besproken. Hierbij werd ingegaan op het begrip kwaliteit en de factoren die deze kwaliteit kunnen beinvloeden. Voornamelijk de inrichting, het beheer en het gebruik van de openbare ruimte werden genoemd als invloedrijk.

Thema-avond 18 februari

De avond heeft een overzicht opgeleverd van de beeldkwaliteit in verschillende gebieden in de gemeente. Nog eens duidelijk is geworden dat kwaliteit een subjectief begrip is dat wijzigt als er vanuit andere perspectieven naar wordt gekeken. De beeldvormingsessie werd gehouden ter voorbereiding
op de thema-avond Leefomgeving op 18 februari. Op deze avond maken raadsleden en andere partijen een scenario van het gewenste beheer van de openbare ruimte per gebied in de gemeente. Het huidig beschikbaar budget is hierbij leidend.