Ministerraad van 16 januari 2015


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 16/01/2015

De ministerraad vergaderde op vrijdag 16 januari 2015 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:


* Berekening van het pensioen van zelfstandigen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Zelfstandigen Willy Borsus een ontwerp van koninklijk besluit definitief goed over de berekening van het pensioen van zelfstandigen.

* Verslag 2013 van de Interdepartementale Commissie voor de Cooerdinatie van de strijd tegen de economische fraude

De ministerraad neemt kennis van het verslag van de Interdepartementale Commissie voor de Cooerdinatie van de Strijd tegen de Economische Fraude voor 2013 die minister van Economie Kris Peeters voorstelde.

* Toezicht op het verkeersveiligheidsbeleid van politiediensten

De ministerraad keurt een ontwerp van koninklijk besluit goed dat 211.500 euro aan de FOD Mobiliteit en Vervoer toekent voor het toezicht op het verkeersveiligheidsbeleid van de politiediensten. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Mobiliteit Jacqueline
Galant stelden het ontwerp voor.

* Bestrijding van maritieme piraterij

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de maritieme veiligheidsonderneming I.B.S Internationale Bodyguard & Sicherheitsagentur e.K een vergunning toekent om gedurende twee jaar activiteiten
van toezicht, bescherming en beveiliging aan boord van Belgische schepen uit te voeren, om ze te beschermen tegen piraterij.

* Gezamenlijke vergadering van de Belgische en Luxemburgse regeringen

De ministerraad neemt kennis van de volgende gezamenlijke vergadering van de Belgische en Luxemburgse regeringen (Gaichel VIII) die op 5 februari 2015 om 10u in het Internationaal perscentrum - Residence palace plaatsvindt.

* Nationale Veiligheidsraad

Op voorstel van eerste minister Charles Michel heeft de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd over de oprichting van de Nationale Veiligheidsraad.

* Interministeriele conferenties

De ministerraad heeft de lijst opgesteld van de interministeriele conferenties die moeten worden opgericht, onder voorbehoud van eventuele aanvullende voorstellen van de deelgebieden. Die lijst zal aan het Overlegcomite worden voorgelegd.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden