Synchronoss Technologies verwerft persoonlijke cloud-activa van F-Secure

Synchronoss Technologies verwerft persoonlijke cloud-activa van F-Secure

Overname zal positie van Synchronoss versterken als de wereldwijde de facto standaard en marktleider in het leveren van persoonlijke cloud-oplossingen voor operatoren

BRIDGEWATER, N.J. - (Business Wire)

Synchronoss Technologies, Inc. (NASDAQ:SNCR), de leider in mobiele cloud-innovatie en softwaregebaseerde activering voor mobiele providers, retailers en OEM's over de hele wereld, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om de persoonlijke cloud-activa van F-Secure Corporation te verwerven. Met deze overname, en gecombineerd met de huidige mondiale voetafdruk van Synchronoss, zal het bedrijf nu meer dan 75 mobiele providers bedienen, waaronder negen wereldwijde tier 1-providers. Deze mobiele providers zullen Synchronoss directe toegang bieden tot meer dan 3,5 miljard abonnees over de hele wereld voor haar Personal Cloud-platform.

In ruil voor de overname zal Synchronoss ongeveer $ 60 miljoen USD in cash betalen aan F-Secure. Naar verwachting wordt de overeenkomst gesloten aan het einde van het eerste kwartaal van het boekjaar 2015. F-Secure is een online veiligheids- en privacybedrijf dat miljoenen mensen over de hele wereld in staat stelt om veilig op het internet te navigeren en daar informatie op te slaan en te delen.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Synchronoss ook de mogelijkheid hebben om F-Secure-producten te integreren en te verkopen als onderdeel van haar Personal Cloud-aanbod, wat providers en abonnees een veiligere cloud zal bieden. Hierdoor wordt de waarde verbeterd die Synchronoss kan leveren aan haar klanten.

"Het succes van ons Personal Cloud-platform is bijzonder sterk, omdat we mobiele providers niet alleen helpen een aanname te bevorderen die veel beter dan verwacht is, met als gevolg dat de cloud een fundamenteel onderdeel van hun communicatieaanbod wordt, maar ook neemt de betrokkenheid steeds meer toe. Hierdoor worden extra kansen op inkomsten gecreeerd voor zowel Synchronoss als de mobiele provider," aldus Stephen Waldis, oprichter, voorzitter en chief executive officer van Synchronoss. "Met onze huidige snelle aanname van honderdduizenden abonnees per week wereldwijd, en een markt van 3,5 miljard abonnees die direct bereikt kan worden, zijn we in de vroege stadia van wat wij geloven dat een kans is op solide groei op de lange termijn."

Met de Synchronoss Personal Cloud(TM) kunnen mobiele telecomoperatoren klanten een branded mobiele cloud-oplossing bieden die een klantervaring van wereldklasse, nieuwe omzetkansen en groei van het bedrijfsresultaat levert door het verminderen van het verloop van klanten ('churn').

Synchronoss verwacht dat de overname een neutraal tot licht positief effect zal hebben op niet-GAAP-basis voor haar financiele resultaten van het volledige jaar 2015. De niet-GAAP-resultaten omvatten niet de kosten van op aandelen gebaseerde vergoedingen, afschrijving van immateriele activa in verband met overnames, niet-recurrente honoraria in verband met het sluiten van acquisities en de waardevermindering in uitgestelde inkomsten in verband met overgenomen bedrijven op basis van de purchase accounting-methode. Het bedrijf zal de details van haar financiele resultaten voor het vierde kwartaal, evenals aanwijzingen voor het eerste kwartaal en het volledige jaar 2015 geven tijdens haar conference call in verband met de opbrengsten van het vierde kwartaal en het volledige jaar 2014, gepland voor 08:30 uur. (ET) op donderdag 5 februari 2015.

Over Synchronoss Technologies, Inc.

Synchronoss Technologies (NASDAQ: SNCR) is de leider in mobiele cloud-innovatie en softwaregebaseerde activering voor mobiele providers over de hele wereld. Met behulp van de bewezen en schaalbare technologie-oplossingen van het bedrijf kunnen klanten aangesloten apparaten en diensten verbinden, synchroniseren en activeren die ondernemingen en consumenten aanmoedigen te leven in een verbonden wereld. Ga voor meer informatie naar: www.synchronoss.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit document kan bepaalde 'toekomstgerichte verklaringen' bevatten in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, plannen, doelstellingen, verwachtingen en intenties en andere verklaringen in dit persbericht die geen historische feiten en verklaringen zijn en die geidentificeerd worden door woorden zoals 'verwachten', 'anticiperen', 'van plan zijn', 'plannen', 'geloven', 'trachten', 'schatten', 'streven', 'voorspellen' of woorden met gelijke betekenis. Deze verklaringen zijn gebaseerd op onze huidige overtuigingen of verwachtingen en zijn inherent onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden, waaronder die uiteengezet onder de titel 'Risicofactoren' in het jaarverslag van Synchronoss op Formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2014 en andere bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission gedeponeerde documenten. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van deze verwachtingen als gevolg van veranderingen in wereldwijde politieke, economische, zakelijke, concurrentiele, markt- en regulerende factoren. Synchronoss neemt geen enkele verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaringen in dit document bij te werken als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Het Synchronoss-logo, Synchronoss en Synchronoss Personal Cloud zijn handelsmerken van Synchronoss Technologies, Inc. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Synchronoss Technologies, Inc.

Media:

Stacie Hiras, +1 908-674-0758

Stacie.hiras@synchronoss.com

Beleggers:

Brian Denyeau, +1 646-277-1251

investor@synchronoss.com

Zie het origineel.