Gemeente De Wolden investeert flink in energiebesparing

05-02-2015 -

De afgelopen jaren hebben woningeigenaren in gemeente De Wolden, via een subsidieregeling, ruim 1.375.000 euro geinvesteerd in energiebesparing. Vanwege het succes van de regeling heeft de gemeente besloten om opnieuw 50.000 euro beschikbaar te stellen.

Opnieuw geld beschikbaar

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de subsidieregeling voor de vijfde keer op rij uit. Projectleider Nadiena Kram van SNN vertelt dat al meer dan tweehonderd huishoudens gebruik hebben gemaakt van de subsidie. "Het is goed nieuws dat de gemeente opnieuw geld beschikbaar stelt, zodat nog meer particulieren gebruik kunnen maken van deze regeling."

Behaaglijk wonen

Woldenaar Jan Scholing heeft in 2014 gebruik gemaakt van de energiebesparingsregeling. "Wij hadden net voor de winter onze totale verbouwing helemaal gereed en hebben nu volop profijt van de maatregelen. Wij hebben niet alleen de vloeren geisoleerd, maar ook gelijk vloerverwarming gekregen en hebben nu dus een heerlijk geisoleerde en behaaglijke woning." Scholing is enthousiast over het initiatief van de gemeente om weer subsidie beschikbaar te stellen. "Omdat aanvragen heel eenvoudig is, is het subsidiebedrag snel en gemakkelijk verdiend. Wij zullen onze buren zeker op de regeling attenderen."

Veel mogelijkheden

Woldenaren met een eigen woning, gebouwd voor 1 januari 2006, kunnen vanaf 2 maart subsidie aanvragen voor zeventien verschillende energiebesparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie en HR++glas. Er geldt een maximum van 3.200 euro per woning.

Meer weten?

Kijk op www.snn.eu/dewolden.