De Universiteit van Bristol kiest Mediasite van Sonic Foundry voor het vastleggen van colleges en het beheer van videomateriaal

De Universiteit van Bristol kiest Mediasite van Sonic Foundry voor het vastleggen van colleges en het beheer van videomateriaal

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde school is van plan om het Mediasite Enterprise Video Platform op de hele campus uit te rollen

AMSTERDAM - (Business Wire)

(ISE-stand 3-A134) --Sonic Foundry, Inc. (NASDAQ: SOFO), de vertrouwde wereldleider voor videocreatie en beheeroplossingen, kondigde vandaag aan dat de Universiteit van Bristol het Mediasite Enterprise Video Platform heeft gekozen voor het vastleggen van colleges en beheer van videomateriaal.

Voorafgaand aan het uitrollen van Mediasite in de zomer van 2014 gebruikte de universiteit verschillende oplossingen die niet in het Blackboard-leermanagementsysteem geintegreerd waren, voor docenten niet gemakkelijk te gebruiken waren en die geen mogelijk boden om de inhoud van de colleges in een enkele oplossing vast te leggen en te beheren.

"Mediasite was de meest robuuste, betrouwbare oplossing voor ons," aldus Carla Hill, projectmanager, Strategic Projects Office. "We zagen de implementatie van de nieuwe Mediasite op de hele campus van de Universiteit van Leeds en wilden een soortgelijk programma voor het vastleggen van colleges hier in Bristol. Het vermogen van Mediasite om niet alleen al onze colleges vast te leggen maar ook om ze te bewaren, te beheren en via meerdere kanalen te publiceren, was een groot pluspunt voor ons."

Omdat het initiatief gebruik maakt van Mediasite Enterprise Video Platform, is alle inhoud doorzoekbaar, veilig en op een enkele plek beheerbaar. Op dit moment probeert de universiteit Mediasite uit in 14 collegezalen en is zij van plan om dit in september uit te breiden.

Daarnaast hebben alle docenten die aan het Early Adopter Programme deelnemen toegang tot My Mediasite Desktop Recorder. Hiermee kunnen ze met elk apparaat en vanaf elke plek video's, colleges en opdrachten creeren en delen.

"Docenten en studenten vinden Mediasite heel prettig. Studenten waren enthousiast over een oplossing waarmee ze op verzoek colleges konden bekijken en docenten hadden een geautomatiseerd systeem nodig dat de manier waarop ze les gaven niet te veel zou veranderen," aldus Hill. "Wat zo geweldig aan Mediasite is, is dat de recorders zeer betrouwbaar zijn en ze al het werk voor je doen."

Michael Barton, Faculty of Engineering, zei dat Mediasite niet storend is in zijn klaslokaal en dat het erg gemakkelijk te gebruiken is.

"Wat ik erg mooi vind aan Mediasite is dat ik slechts een rood licht en een rode knop in mijn lokaal heb. Het rode licht gaat twee minuten voordat het college begint aan en we merken niet eens dat het er is. Dat is briljant," zei hij.

"Vele instellingen zoals de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk hebben kennis genomen van de manier waarop de Universiteit van Leeds het lesgeven en leren voor docenten en studenten met Mediasite heeft getransformeerd. Ze kennen de succesvolle resultaten van een schaalbare, flexibele en persoonlijke benadering van leren," aldus Gary Weis, CEO van Sonic Foundry. "In slechts zes maanden tijd heeft de Universiteit van Bristol een indrukwekkend aantal krachtige videopresentaties gecreeerd. Wij zijn vereerd om met Bristol samen te werken in het initiatief om op de hele campus colleges vast te leggen en videomateriaal te beheren."

Over de Universiteit van Bristol

De Universiteit van Bristol is een van de meest populaire en succesvolle universiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het werd, in de QS World University classificering in 2014, gerangschikt in de top 30 van universiteiten wereldwijd en 7e in eigenand. Volgens nieuwe analyse van het Research Excellence Framework (REF) 2014 is de Universiteit van Bristol gerangschikt als een van de top vijf instellingen in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van onderzoek.

Over Sonic Foundry(R), Inc.

Sonic Foundry (NASDAQ: SOFO) is de vertrouwde leider voor het vastleggen en beheer van video, en biedt oplossingen voor webcasting in het onderwijsbedrijfsleven en de overheid. Het gepatenteerde Mediasite Enterprise Video Platform transformeert communicatie, training, opleiding en evenementen voor meer dan 3.000 klanten in meer dan 60 landen.

(c) 2015 Sonic Foundry, Inc. Productnamen en -diensten hierin vermeld zijn handelsmerken van Sonic Foundry, Inc. of hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Sonic Foundry, Inc.

Nicole Wise, 608.237.8678

nicolew@sonicfoundry.com

Zie het origineel.