Werkbezoek Deens ministerie voor Business en Economische Groei

05-02-2015 -

Op 3 en 4 februari heeft een delegatie van het Deens ministerie voor Business en Economische Groei een werkbezoek aan SNN gebracht.

Effectiever en efficienter

Aanleiding voor dit bezoek is het wederzijdse streven om de uitvoering van Europese subsidieprogramma's effectiever en efficienter te laten plaatsvinden. Vergelijkbaar met SNN in Noord-Nederland is het ministerie in Denemarken de managementautoriteit voor Europees subsidiegeld.

Programma

In een winters Groningen is gesproken over vereenvoudigingen in de auditstructuur, efficiencywinsten bij projectaudits en optimalisatie van budgetbeheer. Eveneens op de agenda de methoden om de faciliterende rol van Europees geld bij innovatiestimulering verder te versterken. Om het programma compleet te maken heeft de delegatie twee mooie praktijkvoorbeelden bezocht van effectieve inzet van Europees subsidiegeld. Het eerste projectbezoek was bij het Infoversum voor een presentatie over het big data-project. Tweede stop was bij onderzoeksinstituut ERIBA waar gezonde veroudering centraal stond.

SNN kijkt terug op een geslaagd werkbezoek. Twee dagen intensief samen optrekken heeft alle aanwezigen veel nieuwe inzichten opgeleverd.