Handelsmissie cruisemarkt Miami, Florida

De cruisemarkt groeit sterk. Bent u actief in deze sector? Ga dan mee met de handelsmissie naar Florida in de Verenigde Staten.
Het Nederlandse consulaat-generaal in Miami en brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology organiseren deze handelsmissie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland, onder meer via het netwerk van ambassades en consulaten.

Miami

Zuid-Florida en specifiek Miami staat bekend als de cruisehoofdstad van de wereld. In Miami zijn de hoofdkantoren van onder andere de 3 grootste cruisemaatschappijen. Het is ook de thuishaven voor een groot aantal cruiseschepen.

Groei cruisemarkt

De cruisemarkt neemt sterk toe. Zo hadden de scheepswerven in de eerste helft 2014 een orderportefeuille voor in totaal 24 nieuwe cruiseschepen met een gezamenlijke contractwaarde van EUR12,1 miljard. Voor 2014-2018 wordt de bouw van 49 nieuwe schepen verwacht met een totale passagierscapaciteit van 86.000. De behoefte aan nieuwe, innovatieve producten is groot.

Programmaonderdelen missie

Op het programma van de handelsmissie staan onder andere:

* bijeenkomsten met cruisemaatschappijen

* ervaringen en best practices van bedrijven in de sector zoals een scheepsmanagementbedrijf en een Nederlandse ondernemer actief in de cruise-industrie.

Cruise Shipping Miami 2015

De handelsmissie zal deels plaatsvinden tijdens de beurs Cruise Shipping Miami 2015. Deelnemers kunnen tijdens deze beurs in contact komen met cruisemaatschappijen uit Miami zoals Royal Caribbean, Norwegian Cruise Lines, Carnival en Disney. Ook rederijen elders uit de VS en de wereld zijn in Miami zijn voor dit evenement.