Restaurant De Herberg van Smallingerland wint Ondernemersprijs


Culinaire hoogstandjes en Oer-Hollandse gastvrijheid in idyllisch dorp trekt gasten uit heel Nederland

ROTTEVALLE, Smallingerland, Friesland, 20150205 -- Deze week vond in Schouwburg De Lawei in Drachten een groots business evenement plaats. In een uitverkochte zaal werden in vier categorieën de Ondernemersprijswinnaars bekendgemaakt. De Herberg van Smallingerland , gevestigd in Rottevalle sleepte, in de categorie Detailhandel & Horeca, de eerste prijs in de wacht.

Na de nominatie voor deze prijs, volgde een nauwgezette selectie door een commissie die de genomineerde bedrijven persoonlijk bezocht en beoordeelde op bedrijfsvoering, personeelsbeleid, groeiontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Juryvoorzitter burgemeester Tjeerd van Bekkum reikte tijdens de feestelijke avond de prijs aan Aukje Westerhof en Freddy Bult uit.

“Wij zijn natuurlijk reuze trots”, reageren de herbergiers blij. “Het had op geen beter moment kunnen komen. Wij vieren dit jaar dat wij 20 jaar herbergiers zijn. Dat gaan wij nu nóg uitbundiger vieren dan wij al van plan waren.”

De Herberg ligt in het hart van het pittoreske Rottevalle en stamt uit 1791. Met behoud van de sfeer en grandeur van het pand, hebben de herbergiers het interieur een eigentijdse touch gegeven. “Wij willen dit monument niet alleen conserveren maar vooral ook consumeren.”

Freddy Bult is het creatieve en culinaire brein achter de (h)eerlijke gerechten die gekenmerkt worden door de Hollandse keuken met een ‘vleugje buitenland’ waarin verse streekproducten op ambachtelijke wijze zijn bereid. Aukje Westerhof straalt als gastvrouw de hospitality gedachte uit. Als sommelier zorgt zij dat met de passende wijnen de gerechten nog beter tot hun recht komen. “Gastronomie is een lifestyle en wordt tegenwoordig, mede door alle kookprogramma’s op tv en internet, door gasten intenser beleefd”, vertelt Freddy. “Gasten willen zien wie het gerecht maakt en hoe. Daarom heeft onze keuken een glazen pui waardoor men de koks aan het werk ziet. Het horecavak is op alle fronten dus zeer dynamisch. Wij zijn trots op deze prijs en op wat wij in die 20 jaar bereikt hebben, daar gaan wij graag mee door.”

Trefwoorden: culinair, streekproducten, gastronomie, wijnen, sommelier, creatief, eerlijke gerechten, kookprogramma's, ondernemersprijs, idyllisch dorp, friesland, herberg, herbergiers, duurzaamheid, horeca, monument, 1791, ambachtelijk bereid, monumentaal pand, lifestyle, oer-hollands, gastvrijheid, hospitality, eerste prijs, prijswinnaar