De belastingaanslag van het GBT komt eraan


home

U ontvangt binnenkort van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) een verzamelnota Aanslag Gemeentelijke Belastingen Gemeente Hengelo. Die bestaat uit de gecombineerde aanslag voor uw WOZ, OZB, rioolheffing en eventueel hondenbelasting; de voorlopige aanslag afvalstoffenheffing 2015 en
de definitieve aanslag afvalstoffenheffing 2014.

De kosten van deze drie nota's zijn voor u samengevat op de verzamelnota. U hoeft dus alleen het bedrag te betalen dat rechtsonder op de verzamelnota 2015 staat. U betaalt aan het GBT.

Een voorbeeld van de belastingaanslag van het GBT

Veelgestelde vragen

* Waarom moet ik een voorlopige aanslag afvalstoffenheffing betalen?
Op het moment dat u de aanslag krijgt, is nog niet bekend hoe vaak u dit jaar afval weggooit. Daarom ontvangt u een voorlopige aanslag. De aanslag is gemaakt op basis van het aantal keer dat u in 2014 de grijze container of ondergrondse container gebruikte. De definitieve afrekening krijgt
u volgend jaar.
* Hoe komt het GBT aan het vaste tarief? Waar is dit op gebaseerd?
De gemeenteraad stelt vast hoe hoog de afvalstoffenheffing is. Het bedrag bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Als u uw afval goed scheidt, is het variabele deel lager.
* Waarom wordt het duurder om restafval weg te gooien?
Restafval verwerken is duur. Het wordt verbrand. Ingezamelde grondstoffen, zoals papier, leveren juist geld op. De gemeente heeft ervoor gekozen om de prijs van restafval te verhogen, om mensen te stimuleren beter hun afval te scheiden.
* Wanneer gaat het bedrag van mijn rekening?
Dat is afhankelijk van de betaalwijze die u kiest. Kijk voor meer informatie op uw aanslagbiljet of www.gbtwente.nl

De aanslag is vanaf 8 februari al digitaal beschikbaar via het GBT. Op zaterdag 28 februari ontvangen huishoudens hem per post.