Weekendtip: geniet van het ijzige weer


06-02-2015

Een fel zonnetje en een frisse wind. Het geeft de natuur een winterse sfeer. Wij zetten daarom de leukse wintertips van dit weekend voor je op een rij.

Avondtocht over de Schoorlse Duinen

Nog geen plannen vanavond? Trek warme kleding aan en ga mee met de nachtwaker van de Schoorlse Duinen. Wanneer de natuur zich klaar maakt voor de nacht gaan namelijk niet alle dieren slapen. Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen maakt de Nachtwaker je vertrouwd met het donker.

Een frisse neus en warme soep bij het Rijk van Nijmegen

Een stevige frisse wandeling met gidsen van Staatsbosbeheer en het IVN. Het kan zaterdag op de Overasselste en Haterste Vennen. Wandel over een zandheuvel en langs oude nederzettingen en boerderijen. De gidsen sluiten de dag af met warme soep en broodjes.

Winterse wandelingen bij het Buitencentrum Boomkroonpad

Ook bij het bos van Buitencentrum het Boomkroonpad kun je dit weekend een frisse neus halen. Er is van alles te zien en beleven. Deze zondagse wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Aan het eind van de wandeling kun je in het buitencentrum meer lezen over het gebied, het winkeltje bezoeken of
genieten in het restaurant.

En verder...

...kun je zondag met de gids van Staatsbosbeheer de vogels bekijken. Op de Reeuwijkse Plassen is het de komende tijd een komen en gaan van vogels.
...zijn er ook activiteiten binnen te doen. Zoals de vuurvogel expositie op Kasteel Groeneveld.
...is er voor de actievelingen ook een bijzondere optie. Namelijk de boswachter een handje helpen in de Stadsbossen van Lelystad!
...kun je voor iedere periode een landelijk overzicht krijgen van alle activiteiten via onze website.