Zwitserleven wederom sterk vertegenwoordigd in lijst machtige vrouwen in verzekeringsland

Amstelveen, 6 februari 2015- Am:magazine presenteerde gisteravond tijdens haar netwerkevent de tweede editie van de am:top 50 powervrouwen in verzekeringsland. Seada van den Herik, directievoorzitter van Zwitserleven, neemt daarop een vijfde plaats in. Collega Georgette Fijneman, Chief Operating Officer staat op nummer negen in de lijst, die is samengesteld uit vrouwelijke topbestuurders in de Nederlandse verzekeringswereld. Van den Herik en Fijneman bezetten vorig jaar respectievelijk de 9e en eveneens de 7e plaats.

Zwitserleven-CEO Seada van den Herik over haar positie: "Ik voel mij vereerd met mijn positie in de top vijf. Ik hoop hiermee andere vrouwen binnen en buiten Zwitserleven te kunnen inspireren. Want ik ben ervan overtuigd dat meer vrouwen in de top van toegevoegde waarde is voor onze branche en het bedrijfsleven in het algemeen. Vrouwen moeten veel meer op hun eigen krachten vertrouwen en het lef hebben om zichzelf te zien op een hoge positie. Als je dat durft en dan de juiste handvatten aangrijpt om de weg naar de top te bewandelen, heb je een grote kans van slagen. Ik dank AM dan ook voor de organisatie van dit evenement".

Loopbaan Seada van den Herik (1972)

Juli 2014 -heden: Directievoorzitter Zwitserleven

Juni 2012 - juni 2014: Directeur Reaal Leven

Januari 2010 - juni 2012: Directievoorzitter RegioBank NV

Augustus 2005 - januari 2010 Manager programma Management Zwitserleven

Oktober 2001 - augustus 2005: Senior Manager, Deloitte Consulting

Januari 2000 - augustus 2001:Manager, KPMG Consulting Inc.

September 1996 - december 1999: (Junior) Consultant, KPMG Consulting Inc.

Loopbaan Georgette Fijneman (1966)

Januari 2012 - heden: Chief Operating Officer (COO), Zwitserleven

Oktober 2007 - december 2011: Directeur Verander- & Procesmanagement, SNS REAAL

Juli 2006 - september 2007: Directeur Programma Management, SNS Bank

Februari 1999 - augustus 2004: Senior Manager, Nolan Norton & Co

September 1996 - februari 1999: Hoofd productmanagement Private Banking, F. van Lanschot Bankiers

De lijst van powervrouwen in verzekeringsland wordt dit jaar aangevoerd door Ingrid de Graaf, lid van de raad van bestuur bij Delta LIoyd Groep. Zij neemt de toppositie over van Karin Bergstein, lid van de raad van bestuur van verzekeraar ASR. Bergstein neemt dit jaar de tweede plaats in. De derde plaats is voor Bianca Tetteroo, divisievoorzitter Pensioen & Leven, Achmea.

Over Zwitserleven

Zwitserleven waakt over het pensioengeld van 765.000 mensen en zet haar kennis en kunde in voor een verantwoorde toekomst van haar klanten en toekomstige klanten. Zwitserleven kijkt met positieve blik vooruit, zodat haar klanten in staat worden gesteld om van later te genieten. Hierdoor ervaren zij het bekende Zwitserleven Gevoel. Vooruitdenken heeft Zwitserleven sinds 1901 gemaakt tot de financiele dienstverlener voor later. Zwitserleven is gevestigd in Amstelveen, waar ruim 600 medewerkers en is door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) drie jaar op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde belegger.