75.000 bezoekers voor Dino Jaws in Museon

75.000 bezoekers voor Dino Jaws in Museon

In het Museon in Den Haag is de tentoonstelling Dino Jaws, eten of gegeten worden? een groot succes. 75.000 bezoekers zagen inmiddels hoe vleesetende en plantenetende dinosauriers op totaal verschillende manieren hun dagelijkse maaltijd bij elkaar sprokkelden. De levensgrote animatronic modellen van het toonaangevende Japanse bedrijf Kokoro, spreken bijzonder tot de verbeelding van de bezoeker. Het publiek waardeerde de tentoonstelling met het rapportcijfer 8,2. Marie Christine van der Sman, directeur van het Museon, zegt hierover: "Wij zijn bijzonder verheugd te constateren dat Dino Jaws zowel aanspreekt bij schoolleerlingen als bij het familiepubliek. De combinatie van echte fossielen met acht levensgrote animatronic modellen van dinosauriers en interactieve spelmodules zorgt ervoor dat de expositie niet alleen leuk is, maar ook erg leerzaam."

Zelf aan de slag

In de expositie is het voor de bezoeker mogelijk in verschillende LABs zelf aan de slag te gaan, bijvoorbeeld bij het uitgraven van fossielen. Een tentoonstelling met uniek collectiemateriaal van het Museon, waaronder de 148 miljoen jaar oude Allosaurus, waarvan onlangs de resultaten van wetenschappelijk onderzoek bekend zijn gemaakt. De tentoonstelling is tot en met 6 september 2015 te zien.

Meer activiteiten

Naast deze activiteiten organiseert het Museon ook een flink aantal speciale evenementen. Op www.museon.nl wordt het complete programma vermeld.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie

Openingstijden:

dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's.