Webportal Vrijwilligerswerk in Amsterdam online

06 februari 2015

Vrijwilligers Centrale Amsterdam heeft in 2014, met hulp van een innovatiesubsidie van de gemeente Amsterdam, het initiatief genomen om Amsterdammers helderheid te geven in het aanbod van vrijwilligerswerk. In samenwerking met vijftien partijen is het webportal www.vrijwilligerswerkinamsterdam.nl ontwikkeld waarop deze organisaties, op verschillende criteria, makkelijk te vinden zijn. De website is nu online!

Pannenkoeken bakken

Meedoen aan een bewonersinitiatief rondom een nieuwe speeltuin, met je collega's een ontmoetingsruimte voor ouderen opknappen, een middag pannenkoeken bakken met dak- en thuislozen, juridisch organisatieadvies geven aan een stichting, een keer per week met iemand afspreken om Nederlands te oefenen, bezoekers van een ziekenhuis verwelkomen.

Vrijwilligerswerk in Amsterdam?!

Het vrijwilligerswerk in Amsterdam is heel divers en er zijn meerdere organisaties die vrijwilligers koppelen aan maatschappelijke organisaties en die vrijwilligersprojecten organiseren. De een richt zich op flexibel vrijwilligerswerk, de ander op projectmatig werk, de een zit in een stadsdeel, de ander is er speciaal voor groepen. Op de webportal staan al deze organisaties nu bij elkaar en zijn hun verschillen ook duidelijk. Doe de test Ook kunnen bezoekers van deze webportal een test doen om erachter te komen welk soort vrijwilliger zij zijn en wat voor activiteiten daar bij passen. Ben je een sociale denker of een individuele doener? Door alvast na te denken over je wensen en talenten, kun je daarna gerichter op zoek naar vrijwilligerswerk.

Online zoektocht

Steeds meer mensen zoeken via internet naar een leuke vrijwilligersbaan. We hopen dat deze website door het overzicht aan vrijwilligerswerk in de stad en de test, een schakel zal vormen in deze zoektocht.

Samenwerkende partijen

De organisaties die aan deze webportal meewerken zijn: ABC West, Amsterdam Cares, stichting laluz, Gilde Amsterdam, Venzo, ViiA, Burennetwerk, Nestorkring, Serve the City, Protestantse Diaconie, Stichting Present, Unie van Vrijwilligers, Post Oost, Kansennet, Taalcoachwijzer en Vrijwilligers Centrale Amsterdam.