Geen kwartfinale voor Li Jie in Baku


Li Jie heeft de kwartfinale van de Europese Top 16 in Baku niet weten te bereiken. De Nederlandse verloor in de derde en beslissende partij in vier games van Petrissa Solja, die zich hiermee wel plaatst voor de kwartfinale.

De derde poulewedstrijd van Li Jie tegen Petrissa Solja zou bepalen welke speelster in de kwartfinale komt te staan. Beiden hadden van Liu Jia verloren en van Maryma Imanova gewonnen. De eerste game ging 12-10 naar Li Jie, direct was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd werd. De tweede
game ging met 9-11 naar de Duitse waardoor de stand weer gelijk was.

De derde game werd met minimaal verschil besloten, het was Solja die met 13-11 aan het langste eind trok. In de vierde game kon Li Jie minder goed aanhaken en met 6-11 was de overwinning voor Petrissa Solja.

Li Jiao in kwartfinale tegen Georgina Pota
Eerder wist Li Jiao zich tijdens de eerste toernooidag al te plaatsen voor de kwartfinale. Zaterdagochtend wist ze ook de derde poulewedstrijd te winnen. Dankzij de 11-7 11-6 11-6 overwinning op Natalia Partyka sloot Li Jiao de poulefase af als groepshoofd.

In de kwartfinale staat de Nederlandse tegenover Georgina Pota. Pota werd tweede in de poule met Wu Jiaduo (groepswinnaar), Li Qian en Bernadette Szocs. De wedstrijd wordt om 13.30 uur Nederlandse tijd gespeeld en is live te volgen via Loala1.tv.

NTTB/WO
Foto (c) Manfred Schillings