Cao-onderhandelingsresultaat Coca-Cola Enterprises Nederland B.V. be..


Cao-onderhandelingsresultaat Coca-Cola Enterprises Nederland B.V. bereikt.

Geplaatst op 10 februari 2015
[IMG]

Kort geleden hebben vakbonden en de directie van Coca Cola Enterprises Nederland B.V. een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao. Hier kun je de tekst van dat resultaat lezen. De Unie vraagt haar leden om formele instemming.

Een fatsoenlijke uitkomst

In een onderhandelingsproces moeten alle partijen de bereidheid tonen tot concessies, om daarmee uiteindelijk tot een resultaat te kunnen komen. Dit geldt ook voor De Unie. Een aantal van onze voorstellen hebben het niet gehaald. Maar dat wil niet zeggen dat er nu geen fatsoenlijke uitkomst
ligt. Zo is de looptijd van de nieuwe cao wel iets langer geworden (15 maanden), maar ligt er toch ook een redelijke loonsverhoging van 1,75%. Opvallend is de afspraak over het 3e WW-jaar, zoals die (nog) niet aan veel andere cao-tafels gemaakt kan worden. Enkele aanpassingen zijn in lijn met
wetgeving, bijvoorbeeld de verjaringstermijn van vakantiedagen. En op een aantal punten hebben cao-partijen zichzelf huiswerk gegeven.

Stemmen

Formeel dienen de leden akkoord te gaan, voordat De Unie haar handtekening kan gaan zetten onder deze cao. Leden hebben persoonlijk een oproep gekregen om te stemmen.