LVK-winnaar Spik & Span te gast


’t Kanón van ’t Balkón: Al 12 keer vastelaovend in de puurste vorm

Sittard, 20150211 -- Nota bene op Valentijnsdag zaterdag 14 februari organiseert sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje voor de twaalfde keer in successie ’t Kanón van ’t Balkón. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in.

Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’. De zesdaagse is een samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen, horeca Markt Sittard, stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, Optochkommitee Zitterd en sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Echter elke activiteit kent een andere opzet en stelt andere eisen aan bijvoorbeeld veiligheid. Voor sjolierevastelaovend op vrijdagmiddag en ’t Kanón van ’t Balkón op zaterdag geldt dat er enkele bijzondere maatregelen van kracht zijn, die zijn ingevoerd voor de veiligheid van het publiek. De markt is afgesloten. Er zijn twee ingangen, aan de Limbrichterstraat en aan de Paardestraat. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want als de markt vol is, worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. En het is niet toegestaan bolderkarren, eigen drank e.d. mee te nemen. Bij de entree wordt controle uitgevoerd.

Vanaf 17.00 uur tot even na middernacht doet het feeërieke balkon van het historische pand ‘de Kroon’ aan de Sittardse Markt weer dienst als podium voor een keur aan artiesten. Voor warenhuis V&D is een tweede podium gebouwd. De succesformule, veel regionale artiesten en bekende toppers van buiten Sittard, blijft gehandhaafd. Al jaren genieten vastelaovesvierders uit de hele provincie en de euregio van een unieke sfeer. Die is eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Als je tussen de mensen in staat, beleef je vastelaovend in de puurste vorm! Dit komt mede door de vele speciale lichteffecten, ballonen, confettikanonnen, vlaggen, de historische gevels en de donkere hemel. Talloze verrassingen staan garant voor een unieke beleving van de eeuwenoude Sittardse vastelaovend!

Paardestraat. - De regel ‘vol is vol’ wordt gehanteerd. Zorg dus dat u op tijd op de Markt bent, zodat u verzekerd bent van een plekje op het plein! - De regel ‘geen eigen drank meenemen’ wordt ingevoerd. Controle wordt aan de ingangen van de Markt uitgevoerd Dit was voorgaande jaren tijdens ’t Kanon van ’t Balkon wel toegestaan. Deze regel is ingevoerd om de veiligheid van het publiek op het plein te blijven waarborgen.

 ‘t Kanönke

Het programma start opnieuw met ’t Kanönke, de junior editie, speciaal voor en door kinderen. Diverse basisscholen, waaronder ‘De Tovertuin’, Loedoes en Munstergeleen verzorgen een optreden. En ook Florian Bonte, de nummers 1 tot en met 3 van KVL en TVK en de Zittesje kènjerkapel zijn van de partij. De lijst is langer. Benieuwd? Zorg dat je er bij bent!

Rond 19.11 uur start de artiestenparade. Natuurlijk zijn de vier Marotteschlagers van dit seizoen te horen. Medleys door Sittardse artiesten worden afgewisseld met optredens van bijvoorbeeld Kartoesj, de Toddezék, LVK-winnaar Spik & Span, Beppie Kraft, Cyrille Niël, Fabrizio, Paul-Jean en diverse schlagers uit omliggende kerkdorpen en buurten. Ook LKZH-winnaar 2014 Jong Vleisj uit Dieteren verzorgt een optreden.

Het officiële startschot voor de Sittardse vastelaovend wordt gegeven door stadsprins Arno III van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd om elf minuten over elf uur en gaat gepaard met heel veel confetti, een lichtspektakel en andere showelementen. Ook dit jaar overhandigt burgemeester Sjraar Cox onmiddellijk hierna de sleutel van de stad aan de stadsprins. De eerste burger vertrouwt daarmee de macht over de stad toe aan Arno-Laurent Dieteren. Het afsluitend concert van Mit de Trööt in de Gööt laat het publiek sjoenkelen en swingen tegelijkertijd. In het programma zitten uiteraard nog de nodige verrassingen.

Voor de laatste nieuwtjes volg je het evenement via Twitter: @KanonBalkon of Facebook Kanon van het Balkon.





Stadscarnavalsvereniging de Marotte Zitterd