Politie ontdekt hennepkwekerij in woning | politie.nl


Laatste update:
14-02-2015 | 09:08

Hengelo - Politieagenten ontdekten op vrijdag 13 februari een hennepkwekerij in een flatwoning aan de Steenbokstraat. De kwekerij kwam aan het licht na een melding. De bewoner van de woning is aangehouden.

Vrijdagavond verrichtten agenten onderzoek rond de woning. Omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk een kwekerij in de woning zat, werd in de woning gekeken. Daar troffen de agenten een in werking zijnde kwekerij aan met 284 hennepplanten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en
worden in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt op een wijze die zeer brandgevaarlijk was. De bewoner werd aangehouden en is voor onderzoek meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij: Je zult er maar naast wonen!

Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en maken de buurt onveilig. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen
henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Je zult er maar naast wonen!

Meld het bij de politie!

Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

2015076709