Glasbaktour in Brielle

Op zaterdag 14 februari staat bij de glasbakken bij de Jumbo een speciaal Glasteam. Iedereen die dan glas in de glasbakken deponeert, ontvangt als waardering daarvoor een praktische attentie.

Deze campagne is bedoeld om de inzameling van glas verder te stimuleren. In Nederland wordt al ongeveer 80% glas gescheiden ingezameld voor hergebruik. Om dat resultaat te verbeteren start nu een campagne. Glas mag ook in de glasbak met restjes en/of deksels. Dit alles om grondstoffen, die steeds schaarser worden, en het milieu te sparen.

Deze glasbaktour wordt georganiseerd samen met de gemeenten Westvoorne en Hellevoetsluis. De aftrap vindt plaats in Oostvoorne, gaat daarna naar Brielle en eindigt in Hellevoetsluis.

Het Glasteam staat bij de Jumbo van 11.30 uur tot 13.00 uur. Ook wethouder Dick Verbeek zal dan zijn glas komen brengen.

Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne streven naar meer samenwerking. Via deze glasbaktour geven zij daaraan, onder het motto `Voortaan Voorne', nadrukkelijk invulling.

Meer informatie

Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Dan kunt u terecht op www.glasscheiden.nl. Daar staat ook uitgelegd wat wel en niet in de glasbak hoort.