Poppenvoorstelling Moffel en Piertje, speurtochten en Wildernis-activiteiten tijdens voorjaarsvakantie in Nieuw Land

Van 14 februari tot en met 1 maart viert Nieuw Land voorjaarsvakantie: Schooltv sterren Moffel en Piertje proberen een dijk te bouwen, maar lukt het ze om het water tegen te houden? Kinderen ontdekken het tijdens de voorstelling op 24 februari! Verder is er de Flip de Beer speurtocht, doen kinderen diverse 'Wildernis' knutselactiviteiten en kijken ze naar uitzendingen van het Schooltv-programma 'Koekeloere'. Op 26 februari bestaat Nieuw Land 10 jaar en dat betekent: feest!

De poppenvoorstelling van Moffel en Piertje wordt op 24 februari twee keer gegeven: om 10.30 uur en om 13.30 uur. Het is een korte voorstelling die geschikt is voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Kom op tijd, want vol=vol. Nog te zien tot en met 1 maart is 'Wildernis', een tentoonstelling over de wilde natuur van de Flevoland vanaf de IJstijd tot nu. Na verlenging is dat echt de laatste dag om deze bijzondere tentoonstelling met o.a. de wolf van Luttelgeest, te kunnen zien. Het is een interessante familietentoonstelling met speurtocht, ook kunnen kinderen een fotoboek maken van alle dieren. Tijdens de vakantie is er tevens de knutselhoek met kleurplaten van wilde dieren en houten puzzeldieren om te versieren en in elkaar te zetten.

Voor de liefhebbers van het Schooltv-programma 'Koekeloere' is er een speciale Moffel en Piertje- hoek, waar kinderen kleurplaten kunnen maken en uitzendingen van 'Koekeloere' kunnen bekijken. En elke dag kan de Flip de Beer speurtocht worden gedaan. Op 26 februari is het feest in Nieuw Land. Check de site voor meer informatie over het bijzondere 10-jarig jubileum van Nieuw Land.

Wildernis

De tentoonstelling van Nieuw Land over de wilde natuur van Flevoland vanaf de IJstijd tot nu is tot en met 1 maart 2015 te zien. De tentoonstelling Wildernis is tot stand gekomen in samenwerking met EMS FILMS/De Nieuwe Wildernis, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Flevo-Landschap, Stad&Natuur Almere, Naturalis Biodiversity Center, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Natuurmuseum Brabant en Manimal Works.

Xperiment

De Schooltv activiteiten rondom Moffel en Piertje maken deel uit van het landelijke evenement Xperiment. Xperiment stimuleert en inspireert jonge kinderen om samen met hun (groot)ouders eens een kijkje te gaan nemen bij een van de instellingen die zijn aangesloten bij de VSC. Tijdens een bezoek zien, horen, proberen, ervaren en ontdekken kinderen en hun (groot)ouders samen met de handpoppen van Schooltv hoe natuurwetenschappelijke fenomenen het dagelijks leven beinvloeden. Het project Xperiment draagt hiermee bij aan wetenschapswijsheid. Kijk op www.xperiment2015.nl voor meer informatie.

Voor het programma tijdens de voorjaarsvakantie gelden de reguliere entreeprijzen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Kijk voor meer informatie over het volledige programma, Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl.