Introductie innovatieve Nederlandse software op grootste FinTech beurs

Persbericht van Figlo

Zaterdag 14 februari introduceert Advicent - moederbedrijf van de Nederlandse softwareleverancier Figlo - Figlo Studio op de Amerikaanse markt tijdens de toonaangevende T3 Conferentie (Technology Tools for Today) in Dallas. De Nederlandse software krijgt in Amerika de naam Narrator(tm). Met Narrator(tm) kunnen banken, verzekeraars en financieel adviseurs eenvoudig eigen online applicaties samenstellen voor financieel inzicht en advies.

Door de overname van Figlo in september 2014 kan Advicent het innovatieve programma nu op de Amerikaanse markt introduceren en daarmee een belangrijke voorsprong nemen op de concurrentie. Phil Cunningham, CEO van Advicent: "In de huidige markt is het voor een financieel adviseur belangrijk om zich herkenbaar te onderscheiden. Consumenten vragen meer dan alleen passend advies en een goede prijs. Narrator(tm) stelt financiele dienstverleners in staat snel en eenvoudig zelf een gepersonaliseerde applicatie te bouwen. Hiermee kunnen zij klanten op een interactieve en begrijpelijke manier advies geven en inzicht bieden in hun financiele situatie."

Continue groei van functionaliteiten

Vanuit Nederland werkt Figlo continue aan uitbreiding van de functionaliteiten van het programma. Vlak voor de Amerikaanse introductie verbeterde Figlo bijvoorbeeld de rapportage-functie van haar software. Jenze Bosma, Managing Director van Figlo: "De afgelopen periode hebben we veel van elkaar kunnen leren. Door de samenvoeging van programma's kunnen wij nog sneller inspelen op de wensen van onze klanten en onze producten flexibeler, eenvoudiger en efficienter maken. We blijven ook in de toekomst het beste van twee werelden integreren."

Grootste FinTech beurs van de VS

De T3 Conferentie is de belangrijkste FinTech beurs in Noord-Amerika. Financieel adviseurs en ontwikkelaars van financiele technologie ontmoeten elkaar hier en orienteren zich op de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie voor de financiele sector. De T3-conferentie is zonder twijfel 'the place to be' voor hen om kennis te maken met toonaangevende financiele technologieen die de winstgevendheid van hun praktijk kunnen verhogen. Deze beurs biedt Advicent de ideale mogelijkheid om ook Amerikaanse financieel adviseurs te laten zien dat zij met Narrator(tm) het verschil kunnen maken.

Over Figlo

Sinds 1996 ondersteunt Figlo financieel adviseurs, banken en verzekeraars bij financiele advies- en informatieprocessen. De Figlo producten zijn ontworpen om financiele zaken inzichtelijk te maken en laagdrempelige toegang te bieden tot deze complexe informatie. Figlo's producten bieden zowel de financieel adviseur als de klant voordelen. Voorbeelden waarin Figlo's technologie wordt gebruikt, zijn de Online Kasboekjes van ABN Amro, Rabobank en SNS, het Financieel Plan van Knab en alle Hypotheekshop adviesdiensten. Daarnaast werkt het grootste deel van de intermediaire markt, financieel planners en accountants met het Figlo Platform. Figlo heeft ruim zestig medewerkers en ongeveer 8.000 gebruikers. www.figlo.com

Over Advicent

Advicent Solutions is een toonaangevende leverancier van SaaS-oplossingen (Software as a Service) voor financiele advisering en planning in de Verenigde Staten en Canada. Advicent levert producten voor financiele planning en doelrealisatie, NaviPlan(r) en Profiles(r) en een marketing communicatie tool, Advisor Briefcase(r). Duizenden financiele professionals, waaronder tientallen van 's werelds grootste financiele instellingen, gebruiken Advicent producten. Meer informatie vindt u www.advicentsolutions.com.