Landgoed Waterland populairste trouwlocatie van Nederland

Persbericht van Toptrouwlocaties B.V.

Amsterdam, 14 februari 2015 - Landgoed Waterland is de populairste trouwlocatie van Nederland. Het landgoed in Velsen-Zuid kreeg het afgelopen jaar de meeste aanvragen via Toptrouwlocaties. Landgoed Waterland wordt onderscheiden met de Toptrouwlocatie Award 2015, een prijs die jaarlijks op Valentijnsdag wordt uitgereikt door Toptrouwlocaties.nl. In totaal dongen 650 locaties mee, waarvoor de site in 2014 in totaal 15.529 informatieaanvragen kreeg.

Top 5 populairste trouwlocaties van Nederland

1. Landgoed Waterland in Velsen-Zuid

2. Het Heerenhuys in Rotterdam

3. Kasteel Montfoort in Montfoort

4. Finley het Witte Huis in Nieuw-Loosdrecht

5. Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Landgoed Waterland

In Velsen-Zuid, op vijftien minuten rijden van Amsterdam ligt de lommerrijke buitenplaats Landgoed Waterland, waar romantiek de boventoon voert. Het monumentale achttiende eeuws landhuis en de Engelse landschapstuin met haar schitterende waterpartijen bieden genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijk feest.

Saskia Post, mede-eigenaar van de populaire trouwlocatie, is blij verrast met de titel van populairste trouwlocatie. "Dit is een geweldige beloning na alle inzet van het hele Post Verkade Groep team". Een jaar geleden moest ze nog een locatie voor zich dulden. Reden voor het succes van de trouwlocatie is volgens Post het besloten en huiselijke karakter van Landgoed Waterland. "Je gezelschap bepaalt de sfeer op je huwelijk, dus het is belangrijk dat alle gasten zich op de locatie thuisvoelen. Bij Landgoed Waterland krijg je het gevoel dat het jouw huis is, voor een dag."

Romantische setting in trek

De meeste bruidsparen kiezen voor een romantische setting om elkaar het ja-woord te geven, zo blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek*. Tachtig procent van de bruidsparen trouwt dan ook buiten het gemeentehuis en zoekt hiervoor een bijzondere locatie. Daarbij zijn de kastelen, land- en herenhuizen het populairst: bijna een op de drie bruidsparen kiest hiervoor.

De meeste bruidsparen beginnen al vroeg met orienteren op de trouwlocatie. Het gemiddelde stel begint daar 9,5 maand voor de huwelijksdag mee, en bezoekt 3,7 locaties voordat zij de definitieve keuze hebben gemaakt.