Ouderen in beweging


Publicatiedatum: maandag, 16 februari 2015
[IMG]

Ruim 120 ouderen hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de fitheidstest in Poeldijk. Wethouder Mohamed el Mokaddem was ook aanwezig om deze doelgroep aan te moedigen en toe te spreken.

Gymfitness Poeldijk heeft samen met andere sportverenigingen, gemeente Westland, Vitis Welzijn en Sportservice Zuid-Holland een GALM-project in combinatie met Fitness 2.0 opgezet in Poeldijk. GALM is een bewegingsstimuleringsprogramma voor senioren in de leeftijd van 55-85 jaar die
onvoldoende lichamelijk actief zijn. Fitness 2.0 heeft als doel het stimuleren van sport- en beweeggedrag bij volwassenen met gezondheids- en/of beweegachterstand, door het samenstellen van een passend sport- en beweegaanbod (lokale Sportmenukaart).

De doelgroep bestaat uit zelfstandige senioren uit Poeldijk tussen 55 en 75 jaar die niet of onvoldoende lichamelijk actief zijn. Het doel is om deze doelgroep in beweging te krijgen door het creeren van een gevarieerd en laagdrempelig beweegaanbod dicht bij huis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------