Gemeenteraad verkent oostelijk deel Krimpenerwaard


Na een Krimpenerwaard Tour door het westelijk deel van de nieuwe gemeente bezocht de gemeenteraad op Valentijnsdag het oostelijk deel.

Foto gemeenteraad tijdens tour oostelijk deel KrimpenerwaardGemaal de Hooge Boezem en industrieterrein Galgoord

Er werd een start gemaakt met een bezoek aan het Gemaal de Hooge Boezem in Haastrecht. De heer Dogterom (voorzitter van het gemaal) informeerde de raadsleden over het waterbeheer in ons gebied. De dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de heer Oosters, vertelde
over de waterschapstaken en de aankomende Waterschapsverkiezingen. Vervolgens ging de groep te voet richting het industrieterrein Galgoord, waar een toelichting op de locatie over de nieuwe supermarkt volgde.

De bus reed langs de Hollandse IJssel naar het meest oostelijke punt van de Krimpenerwaard. Dit punt is hemelsbreed gezien 22 km van de meest westelijke grens is verwijderd.

Stolwijk en Zilverstad Schoonhoven

In Stolwijk werd naast de centrumontwikkeling aandacht besteed aan de nieuwe woonwijk Bovenkerk 4e kwadrant. De gemeentebestuurders maakten vervolgens kennis met de Zilverstad Schoonhoven o.a. Noord, bedrijventerrein Zevender-Thiendenland, de nieuwe MFA en ook het project Buiten de Veerpoort
werden toegelicht. Lopend door de 17e-eeuwse Veerpoort, langs de Hooijkaas-locatie en het eeuwenoude stadhuis, werd de groep enthousiast ontvangen in het Nederlands Zilvermuseum. Voor diverse bestuurders was dit de eerste keer dat zij een bezoek brachten aan het museum. Zij waren onder de
indruk van alle stukken die tentoongesteld werden.

Franse Kade en Haastrecht

Na een mooie rit langs de Vlist over de Franse Kade eindigde de tour in Haastrecht. Na afloop was er gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Open Bedrijven Dagen Vlist.

11 woonkernen

Met deze gevarieerde rit werd de veelzijdigheid van de in totaal 11 woonkernen van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard, goed zichtbaar. De gemeenteraad wil naar buiten treden en dit is de opmaat naar meer werk- en wijkbezoeken in het gebied.