Gezocht: nabestaanden sportmonument


Sportmonument WageningenDe gemeente is op zoek naar nabestaanden van het 'Sportmonument' in Wageningen. Het gaat om familieleden van 17 leden van lokale sportverenigingen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Het `sportmonument' dat oorspronkelijk bij het voetbalstadion op de Wageningse Berg stond, is in 1998 verplaatst naar de Mondriaanlaan. Het monument wordt in ere hersteld en via een roulatiesysteem geadopteerd door de D-pupillen van de Wageningse sportverenigingen WVV Wageningen (voetbal), KV
Wageningen (korfbal), WAVV (voetbal) en SKV (voetbal). Tijdens de 1e adoptieceremonie wordt een nieuwe gedenkplaat onthuld met daarop de namen van de 17 omgekomen personen.

De gemeente is nu op zoek naar nabestaanden, om deze uit te kunnen nodigen voor de adoptieceremonie en de onthulling van de naamplaat.



Datum: vrijdag 1 mei 2015

Tijd: aanvang programma 14.00 uur

Locatie: sportmonument Mondriaanlaan, Wageningen



Het 'Sportmonument' is opgericht ter nagedachtenis aan de leden van de:
Wageningse Voetbal Vereniging: H. van Dam, A, Eimers, J. van Harn, B. Looijs, J.N. Jochems, G.G. van Poeteren, J. Westland, W. Westland, J.H. Willemsen en W. Zittersteijn
Korfbalvereniging Vada: E.R. Caspers en C. van de Kraats
Sportvereniging S.K.V.: B. Oranje en G. IJzelendoorn
Voetbalvereniging W.A.V.V.: J.W. van Aggelen en A. Bozelie
Gymnastiekvereniging H.B.S.: A.K. Jansen

Aanmelden

Nabestaanden die de onthulling willen bijwonen, kunnen zich aanmelden bij mw. Karin Takkenkamp, tel. (0317) 40 25 18 of per mail karin.takkenkamp@wageningen.nl.



Uitgebreide informatie over het sportmonument is te vinden op www.wageningen1940-1945.nl/monumenten.





Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 16 februari 2015