Vragen over de nieuwe Wmo?


Op 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg.Gemeenten en zorgverzekeraars hebben meer taken gekregen in de langdurige zorg en ondersteuning.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vragen hierover heeft. Brotherwood (Apeldoorns netwerkplatform) organiseert samen met de gemeente Apeldoorn een bijeenkomst over de nieuwe Wmo. Tijdens deze bijeenkomst informeren wij u graag over de veranderingen. Maar we willen vooral naar u luisteren. U
kunt vragen stellen of vertellen waar u zich zorgen
over maakt of waar u tegenaan loopt. Er zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst is op donderdag 19 februari van 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij Ontmoet&Co, Roggestraat 35. In de dorpen organiseren we ook bijeenkomsten. Zodra de data bekend zijn informeren wij u hierover in deze krant of op onze website www.apeldoorn.nl/wmo-loket.

De nieuwe Wmo. Wat is dat?

Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning.
Het doel van deze wet is om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en mee te laten doen in de samenleving ondanks beperkingen. De nadruk ligt op eigen verantwoordelijkheid. De gemeente vraagt van u om eerst zelf een oplossing te vinden voor uw ondersteuning. Misschien kan iemand
uit uw omgeving u helpen zoals familie, vrienden, buren of vrijwilligers. Lukt dat niet? Dan geeft het Wmo-loket advies en helpt met oplossingsmogelijkheden.