48x tegen de lamp | politie.nl


Laatste update:
16-02-2015 | 13:21

Noord-Holland - Afgelopen week heeft de politie in Noord-Holland blaastesten afgenomen bij honderden weggebruikers. Onder hen bleken 48 drankrijders: tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Vijf drankrijders liepen tegen de lamp, omdat zij betrokken waren bij een verkeersongeval. De overige
drankrijders werden bij surveillancecontroles en middels alcoholfuiken door Team Verkeer van de politie uit het verkeer gehaald. Hieronder een paar berichten over afgelopen weekend:

Alcoholcontrole Schagen: geen een drankrijder!

Schagen, 14 februari - Team Verkeer heeft zaterdagavond tot middernacht een alcoholcontrole verricht in Callantsoog. In totaal nam de politie bij 69 weggebruikers een blaastest af en bleek geen van de gecontroleerden onder invloed van alcohol te verkeren!



Alcoholcontrole Den Helder

Den Helder, 15 februari - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden in Den Helder.

Team verkeer nam bij 151 weggebruikers een blaastest af en twee drankrijders liepen hierbij tegen de lamp. Beide drankrijders kregen een rijverbod en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De controle vond plaats op de Doggersvaart van 01:00 tot 03:30 uur.



Slecht rijgedrag: drankrijder

Alkmaar, 16 februari - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige automobilist uit Utrecht aan de kant gezet op de Dijk. De auto trok de aandacht van de politie vanwege slecht rijgedrag. De 33-jarige automobilist bleek teveel gedronken te hebben en werd aan de kant gezet.
Omdat de bestuurder probeerde de blaastest te omzeilen, werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau aan het Mallegatsplein. Hier werkte de man goed mee aan de ademanalyse en werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een tijdelijk
rijverbod mee.



Alcoholcontrole Bloemendaal

Bloemendaal, 14 februari - De politie heeft zaterdagavond 280 weggebruikers laten blazen tijdens een alcoholcontrole op de Kennemerweg, nabij de Laan van Boreel.

Politiemensen van Team Verkeer zette hierbij drie automobilisten aan de kant die onder invloed van alcohol verkeerden. Tegen alle drie beschonken bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.



Opvallend slecht rijgedrag

Purmerend, 14 februari - De politie zag zaterdagnacht een personenauto bijzonder gevaarlijk rijden over de Gorslaan en besloot de bestuurder aan de kant te zetten. De bestuurder, een 47-jarige Purmerender, bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren en stelde zich niet-meewerkend op. Hij
werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man bleek zo ernstig onder invloed dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd.