ROC Leiden overgenomen door ID college. Het onderwijs voor MSMH gaat..


16-02-2015

ROC Leiden overgenomen door ID college. Het onderwijs voor MSMH gaat gewoon door

terug Naar nieuwsoverzicht



Afgelopen vrijdag 13 februari is een besluit genomen over de toekomst van ROC Leiden. ID College en ROC Leiden hebben afspraken gemaakt over een structurele oplossing van de problemen bij ROC Leiden. Het ID College zal het onderwijs van ROC Leiden op zich nemen.



Studenten en medewerkers van ROC Leiden zijn inmiddels over dit besluit geinformeerd. Studenten/ouders en direct betrokkenen van ROC Leiden ontvangen deze week een brief met meer informatie. Ook de werkgevers worden deze week geinformeerd door het ROC.

ROC Leiden heeft laten weten vertrouwen te hebben in de oplossing die hiermee voor het onderwijs is gevonden. De toekomst voor de studenten van ROC Leiden is hiermee geborgd.

De leerlingen van de opleiding MSMH kunnen hun opleiding normaal voorzetten en de lessen worden komende donderdag en vrijdag gewoon volgens rooster gegeven.





Hieronder kun je het persbericht lezen:\\015



Overname ROC Leiden door ID College



ROC Leiden wordt overgenomen door ID College. ID College en ROC Leiden hebben afspraken gemaakt over een structurele oplossing van de problemen bij ROC Leiden. Het ID College zal de onderwijsverplichtingen van ROC Leiden op zich nemen.



Henk de Jong, voorzitter van het college van bestuur van ROC Leiden en Otto Jelsma, voorzitter van het college van bestuur van het ID College hebben in nauw overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) nader onderzocht om tot een overname te komen. De continuiteit van
onderwijs is in deze aanpak gegarandeerd en er kan direct met kwaliteitsverbetering worden begonnen.



De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Tweede Kamer vanmiddag per brief geinformeerd over de mogelijke overname. Zonder hulp van buitenaf kan ROC Leiden niet zelfstandig overleven. Enige mogelijke optie om de opleidingen van ROC Leiden overeind te houden, is te
onderzoeken of ID College, ROC Leiden en het ministerie in gezamenlijkheid de bestaande problemen kunnen oplossen.



De komende weken zal de voorbereiding voor overname ter hand worden genomen. Daarvoor zullen verdere gesprekken worden gevoerd tussen ROC Leiden en ID College.



ROC Leiden heeft ruim 9.000 studenten en bijna 800 medewerkers. De onderwijsinstelling staat sinds de zomer van 2012 onder verscherpt toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. ID College heeft ruim 11.000 studenten. Er werken 1.100 mensen. De school is gevestigd in zeven plaatsen: Alphen
aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer.