Op weg naar Het Lagerhuis in het provinciehuis


Inhoud

Op dinsdag 17 februari organiseert de provincie Drenthe samen met de VARA vanaf 10.00 uur de Drentse voorronde van "Op weg naar Het Lagerhuis" in het provinciehuis in Assen. Er wordt gedebatteerd aan de hand van drie debatvormen. Elke wedstrijd wordt beoordeeld door een deskundige jury,
bestaande uit onder andere Statenleden. Namens de Staten zullen Louise Smits (SP), Roelie Goettsch (PvdA), Jan Luuk Stel (VVD), Jurr van Dalen (D66) en Hans Kuipers (GroenLinks) hieraan deelnemen.

Drentse V-Rede

De V-Rede, een korte speech over een Drents thema, staat dit jaar in het teken van 200 jaar provincie Drenthe en de kansen voor het toekomstige Drenthe.

Afbeelding ownhl

Deelname Drentse scholen

De competitie is bedoeld voor alle scholieren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar. Dit jaar doen er vijf Drentse scholen mee. De deelnemende scholen aan "Op weg naar Het Lagerhuis" in Drenthe zijn:

1. Assen: Dr. Nassau College, locatie Quintus
2. Assen: CS Vincent van Gogh, locatie Salland
3. Emmen: Esdal College
4. Hoogeveen: Roelof van Echten College
5. Meppel: RSG Stad en Esch, locatie Ezinge

Landelijke finale

Aan het einde van elke provinciale wedstrijddag wordt een winnend team bekend gemaakt. Dit team gaat door naar de landelijke achtste en kwartfinales in Amsterdam. De halve finales en de finale worden door de VARA uitgezonden op televisie.

Kijk voor meer informatie en de provinciale stellingen op de website van Het Lagerhuis

Laatst bijgewerkt op 16 februari 2015.